Tek.no

Rykte

Så smarte skal Apples nye hodetelefoner være

Nettsted har fått mer informasjon om de ryktede «AirPods Studio»

Beats Studio 3 er Apples nåværende beste hodetelefoner. Det er imidlertid ventet at de neste hodetelefonene de slipper vil ha Apple-branding fremfor Beats.
Apple
Anders Brattensborg Smedsrud

I februar dukket de første ryktene om en egen hodetelefon-satsing fra Apple opp. Nå har nettstedet 9to5mac mer informasjon å komme med. De skal denne uken ha fått bekreftet fra flere ulike kilder at en lansering kan skje allerede i år.

Navnet som så langt har kommet opp for de ryktede hodetelefonene er «AirPods Studio», og det skal faktisk være snakk om to hodetelefoner i ulike utførelser. En dyrere enn det andre, bygget i mer solide materialer og med en pris som kan legge seg rundt 350 dollar.

Tidligere har 9to5mac også funnet både referanser til navnet «AirPods Studio» og grafikk som viser ukjente hodetelefoner i to ulike farger skjult i tidlige utgaver av iOS 14-programvaren som har lekket. Apple er forventet å vise frem iOS 14 i juni, under deres utviklerkonferanse.

Blir umulig å sette på feil vei

Hodetelefonene skal bære Apples eget merke, og ikke Beats-«brandingen» slik som deres eksisterende hodetelefoner gjør. Det signaliserer at Apple skal fokusere like mye på de smarte funksjonene som på selve lyden.

Selskapets små trådløse ørepropper, AirPods, er blitt en suksess på grunn av deres portabilitet og smarte funksjoner. Kildene 9to5mac har snakket med hevder Apple vil bygge videre på øreproppenes funksjoner når de introduserer nye AirPods Studio.

AirPods Studio skal ifølge nettstedet være utstyrt med sensorer som kjenner igjen om de sitter på hodet ditt, ligger rundt halsen eller er lagt bort. Dette blir i så fall en videreutvikling av originale AirPods mulighet for å kjenne igjen om de sitter i øret eller ei så avspillingen kan pauses eller starte.

9to5mac spekulerer i at AirPods Studio kan skille mellom å bæres rundt halsen din, eller å være lagt på bordet, for å henholdsvis kunne sette avspilling på pause eller slå seg selv helt av og spare strøm.

Hodetelefonene skal videre ikke ha en dedikert venstre og høyre kanal for lyd. Sensorer skal automatisk kjenne igjen hvilken pute som dekker ditt venstre øre og hvilken som dekker det høyre, og rute lyden i forhold. Det skal dermed være umulig å sette på seg hodetelefonene feil vei, slik du potensielt kan gjøre med alle dagens hodetelefoner.

Får støykansellering og lydfremheving

Som hos AirPods Pro, de nyeste øreproppene til Apple, mener man også AirPods Studio vil få aktiv støykansellering og såkalt lydfremheving.

Sistnevnte er Apples navn på det andre produsenter kaller «ambient mode», som bruker innebygde mikrofoner til å plukke opp lyden rundt deg, og høyttalerne til å spille det inn i ørene dine. På AirPods Pro kan du ha lydfremheving aktivert mens du hører på musikk, slik at opplevelsen av å bære dem blir ganske lik som med vanlige AirPods ettersom du kan høre på musikk uten at det totalt blokker ut omverdenen.

Om hodetelefonene pares opp mot en Mac eller en iOS-enhet skal dette åpne for å tilpasse lyden via en equalizer.

Les også
iPhone 12 kan få etterlengtet skjermoppgradering
annonse

Les også