Til hovedinnhold

– I neste OS X-oppdatering vil du kunne låse opp maskinen med et fingeravtrykk

Det sier i alle fall de seneste ryktene.

Alexey Boldin/Shutterstock.com

Apple er en hyppig gjenganger på ryktebørsen, og nå har det dukket opp atter nye spekulasjoner. Nettstedet MacRumors har nemlig fått nyss om at Apple jobber med en ny og enkel løsning for å låse opp Mac-maskinene.

Den nye løsningen går ut på at brukere simpelthen kan låse opp Mac-en ved å benytte fingeravtrykkleseren på iPhone-telefonen og holde den i nærheten. Dermed vil selskapet altså tilsynelatende kvitte seg med behovet for å skrive inn passord.

Automatisk opplåsning

Detaljene er ennå ikke kjent, men ifølge MacRumors er det sannsynlig at løsningen vil fungere omtrent på samme måte som den automatiske opplåsningsfunksjonen på Apple Watch.

Fingeravtrykkleseren på iPhone får kanskje snart et nytt bruksområde.
Yeamake/Shutterstock.com

Det vil at Macen trolig vil kunne stilles inn til å bli låst opp automatisk i samme øyeblikk som man låser opp telefonen som er paret med datamaskinen.

Vises muligens frem neste måned

Det spekuleres i om løsningen muligens også kan gjøre det mulig å låse opp Macen direkte med en opplåst Apple Watch, dersom en iPhone ikke er innen rekkevidde, som i så fall kunne gjøre prosessen enda enklere.

Det er uvisst når den ryktede nye funksjonen vil dukke opp, men ifølge MacRumors er det sannsynlig at den kommer med nye OS X 10.12. Som vi meldte i april skal denne nye OS X-versjonen trolig vises frem på Apples utviklerkonferanse WWDC, som går av stabelen 13. juni.

Apple skal også snart oppgradere Apple Music: Alt tyder på at tjenesten vil få en skikkelig overhaling »

annonse