Rykte

– HTCs nye flaggskip måtte redesignes

Ledelsen var ikke fornøyd med HTC One M10-designet, ifølge nye opplysninger.

Det er nå snart ett år siden HTC lanserte sitt forrige flaggskip, HTC One M9. Mange har lurt på hvor det blir av M10 – spesielt siden HTC rett før jul lanserte en annen toppmodell, HTC One X9.

Var dette den nye toppmodellen? Hva med M10?

Måtte redesigne

Den 22. - 25. februar går den store mobilmessen MWC av stabelen i Barcelona, og det har for lengst begynt å dukke opp rykter om telefoner som etter sigende skal lanseres der. HTC One M10 har imidlertid vært nesten fraværende fra ryktebørsen.

Årsaken er ifølge GSMDome.com, som siterer det kinesiske nettstedet Ithome.com, at HTC One M10 faktisk ikke vil bli lansert på MWC i det hele tatt. I stedet skal telefonen ifølge kilder som er tett på HTC bli lansert på et eget arrangement i mars, og komme i butikkene i april.

Grunnen til forsinkelsen skal være at HTCs ledelse ikke var fornøyd med noen prototyper som ble vist av telefonen for en tid tilbake, da telefonen hadde kodenavnet «Perfume». Designerne skal rett og slett ha fått beskjed om å gå tilbake til tegnebordet og komme tilbake med noe bedre.

Får Snapdragon 820 likevel

Nettstedet PocketNow siterer den, ifølge dem, pålitelige og kunnskapsrike Twitter-brukeren LlabTooFeR, som hevder det vil komme to varianter av HTC One M10. Den ene vil være basert på Qualcomm Snapdragon 820-systembrikken og bli solgt i Europa og USA, mens det asiatiske markedet vil få en variant basert på en MediaTek-brikke.

Telefonen vil ellers være utstyrt med en fingeravtrykkskanner, et 23 megapiksel kamera, samt et 3000 mAh batteri. Operativsystemet skal være Android 6.1 med HTC Sense 8.0 på toppen. Hva slags skjerm telefonen får, og hvor stor den blir, er fortsatt uklart. Men en 6-tommers skjerm med 1440 x 2560 punkter har blitt nevnt av enkelte kilder. M9 kommer til sammenligning med en 5-tommer med oppløsning på 1080 x 1920.

De største konkurrentene til HTC One M10 vil etter alt å dømme bli Samsung Galaxy S7, som vil bli lansert på MWC, samt Sony Xperia Z5. Det ventes også at LG vil lansere LG G4-etterfølgeren, LG G5, i Barcelona.

Dette vet vi om LGs kommende toppmodell:
LG G5 får sannsynligvis totaloverhaling designmessig »

(Kilder: GSMDome.com, The Inquirer, LlabTooFeR, PocketNow)

Les også
HTC skal endelig avsløre sin nye flaggskip-mobil
Les også
Dette skal være HTCs neste toppmodell
Les også
Hils på HTC Desire 530
Les også
HTC One M10 kan bli den første i One-serien med et virkelig bra kamera
Les også
Ny topprosessor skal krympes rekordmye
Les også
Her er våre 13 spådommer for teknoåret 2016
Les også
Dette er HTCs neste telefon, men vi venter fortsatt på en toppmodell
Les også
HTC One A9: HTC One A9 kunne vært en fantastisk telefon
Les også
HTC-sjef: – Vi kopierte ikke Apple
annonse