Tek.no

Rykte

Nytt patent fra Apple røper gigantisk pekeplate

Blir dette fremtidens MacBook-design?

Bildet er manipulert. Slik kunne en MacBook sett ut hvis berøringsflaten var spredd utover hele området under tastaturet.
Anders Brattensborg Smedsrud/Niklas Plikk/ montasje
Torstein Norum Bugge
24 Mai 2020 12:00

Apple er et selskap som ikke akkurat er kjent for å gjøre de helt store endringene fra én produktgenerasjon til den neste. Dagens MacBook-design har stort sett holdt seg kliss likt siden de første unibody-maskinene ble lansert tilbake i 2008, foruten små oppgraderinger her og der. Skal vi tro nettstedet Ubergizmo kan imidlertid en fremtidig generasjon bringe store endringer på banen, ikke minst på pekeplatefronten.

Nye patenter fra Apple tyder nemlig på at selskapet planlegger å gjøre hele flaten under tastaturet berøringssensitivt, slik at du i praksis kan velge hvor pekeplata skal være.

Patentbildene ble først snappet opp av siden Patently Apple, som jevnlig publiserer slike bilder. Det er nok god sannsynlighet for at patentet er ekte, men det betyr selvsagt ikke at det er garantert at Apple vil implementere dette med det første. Det er nok av eksempler på både patenter som har blitt virkelighet og patenter som ikke har det (enda).

Apples eget patentillustrasjon kan du se under:

Apple/Patently Apple

Skal bestå av tre ulike moduler

Sammen med bildet over publiserte også Patently Apple flere andre bilder, blant annet en patentillustrasjon som viser det underliggende elektroniske designet for pekeplateimplementasjonen.

Her ser vi tre separate komponenter som til sammen skal utgjøre all funksjonaliteten i plata:

Apple/Patently Apple

De tre komponentene er en berøringsmodul, en haptisk motor og en berøringsfrekvensmodul. Motoren vil sannsynligvis brukes som i dag: til å simulere nedtrykk med en statisk plate. Av bildet kan vi også se noe annet interessant: LED-lys langs hele toppsiden av pekeplata. Dette kan med andre ord ikke bare bli en gigantisk pekeplate; den vil også være opplyst.

Dermed er det også lett å spekulere i om Apple vil la deg deaktivere deler av plata, slik at du for eksempel kan velge å kun ha pekeplate på venstresiden, eller bare i midten som vi har i dag (og at lysene vil indikere dette).

Alt dette er uansett bare rykter per i dag, så klyper med salt og pepper og allskens krydder er nok for obligatorisk å regne. Ihvertfall saltet.

Les også
– Apple Glass vil koste 499 dollar
annonse

Les også