Toyota skal si ja til Android Auto

Av forståelige grunner har teknologikjemper som Apple og Google lenge hatt et ønske om innpass hos de store bilprodusentene med henholdsvis CarPlay og Android Auto – som i praksis gjør det mer praktisk å benytte mobilen til slikt som underholdning og navigasjon når man kjører.

Det betyr dog ikke at alle bilprodusentene har tatt i mot disse løsningene med åpne armer. Toyota er en av dem som lenge har satt seg på bakbeina, men etter å ha først åpnet opp for CarPlay tidligere i år, er det nå duket for at også Google kommer inn i varmen, hevder kilder til Bloomberg.

Hvorvidt dette har noe med nyheten om at Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen skal ha Android inn i sine biler fra 2021 vites ikke, men ved å åpne opp for Android Auto vil i det minste Toyota ikke skremme bort potensielle kunder med Android-mobiler.

Globalt sett er det tross alt langt flere mobiler som bruker Android enn iOS.

Sikkerhet som begrunnelse

Google kan navigasjon de også. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I likhet med visse andre bilfabrikanter som ikke vil slippe et hvilket som helst operativsystem inn i bilen sin, har Toyota lenge oppgitt sikkerhet og personvern som grunner.

Det er det heller ikke noe i veien med, med tanke på hvor mye elektronikk som er i moderne biler. Nå som de omtrent er selvkjørende, er de tross alt nesten å betrakte som rullende datamaskiner, og da ønsker man naturligvis å sikre seg.

Men samtidig er det nå stadig flere om ønsker seg noe annet enn bilprodusentenes trauste løsninger. Det er på mobilen vi har det vi ønsker og er vant til innen underholdning og navigasjon – og så skal vi naturligvis ikke glemme at både Apple og Google er langt framme når det gjelder stemmestyring.

Hverken Toyota eller Google har ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg.

Amazon vil også være med:
Har lansert flere Alexa-klare smarthøyttalere >>>

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Bil uten CarPlay eller Android Auto? Da har Amazon noe for deg
Les også
Google og verdens største bilgruppe skal for alvor få Android ut i trafikken
Les også
BMW i3 skal få «strømdispenser» ombord
Les også
Apple Carplay mot Android Auto: Hvor gode er mobilene i bilen?
annonse