Til hovedinnhold

– iPhone får 5,8 tommers AMOLED-skjerm neste år

Den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo mener 2017 blir året iPhone får helt ny formfaktor.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/montasje

Apples mobiler er alltid rykteomspunne, og sist ut fra ryktemølla er en påstand om at Apple i 2017 vil lansere en splitter ny iPhone med 5,8 tommers skjerm. Skjermen vil også være av AMOLED-typen, ifølge GSMArena.

iPhone SE har 4-tommers skjerm, og er den minste iPhonen i Apples portefølje.
Apple

Det er den svært kjente og nokså treffsikre Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra selskapet KGI Securities som fremmer påstanden, og han pleier å vite hva han snakker om. For eksempel spådde han allerede i november i fjor at en ny, 4-tommers iPhone ville lanseres i starten av 2016 en gang – en spådom som gikk i oppfyllelse nå nylig med lanseringen av iPhone SE.

Det virker derfor tilforlatelig å tro at Apple faktisk planlegger nettop en gigant-telefon med 5,8 tommer stor skjerm i 2017 en gang.

Fullstendig ny formfaktor

Det er imidlertid ikke bare skjermen som skal være ny. Telefonen skal være del av en generasjon iPhone-modeller med helt ny formfaktor, basert på designet fra iPhone 4 og 4S. Det betyr glass på begge sider av telefonen, men denne gangen avrundet og med tynnere rammer rundt skjermen.

iPhone 6S og 6S Plus er på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer. Analytikeren Ming-Chi Kuo mener det kan endre seg.
Apple

Videre hevder han at det nye designet vil være avgjørende for økningen i skjermstørrelse, og at også lillebroren vil vokse fra dagens 4,7 til 4,8 tommer. Om dette også betyr større fysisk størrelse på telefonene vites ikke, men det betyr uansett iPhone-porteføljen får ett 4-tommers alternativ, ett 4,8-tommers alternativ og et 5,8-tommers alternativ.

Det skal også ha vært vurdert en keramisk bakside, men av forskjellige grunner har dette blitt skrinlagt. Hovedgrunnen skal visstnok være at materialet er vanskelig å gjøre robust nok, og at man med glass har mulighet til å implementere støtte for trådløs lading.

Den obligatoriske klypen med salt må selvsagt også tas med i regnskapet, for Apple har på ingen måte bekreftet noe av dette. Men Kuo pleier å vite hva han snakker om, så kanskje han har rett?

Fikk du med deg lanseringen av iPhone SE?
Slik er Apples nye mini-iPhone »

(Kilde: GSMArena)

annonse