Til hovedinnhold

Samsungs klapptelefon med helskjerm kan være lekket

Galaxy Fold i et mer praktisk format?

Er dette den nye Galaxy Fold?

Samsungs eksisterende Galaxy Fold har vært utsatt for mer kritikk og skandaler enn de aller fleste mobiltelefoner får oppleve i sin levetid.

Først måtte Samsung utsette lanseringen fordi telefonene regelrett gikk i stykker, og når den først kom tilbake igjen i forbedret variant var det stadig vekk et lite busslass med problemer som fulgte. Du kan blant annet skrape opp skjermen selv med noe så mykt som en fingernegl. Ja, også er nettbrettformatet nokså upraktisk, fant vi ut.

Nå melder The Verge om at en ny og mer «vanlig» brettbar kan være på vei, og skal vi tro lekkede bilder ser den ut til å komme i det tradisjonelle klappmobilformatet.

Brettes andre veien

Dette er altså det samme formatet som den allerede lanserte Motorola Razr benytter, der telefonen foldes ut til «vanlig» størrelse.

Skjermen foldes altså sammen til halvparten av størrelsen på en vanlig mobiltelefon, akkurat som gamle dagers klapptelefoner.

Som vi tidligere har skrevet er dette trolig den brettbare mobilen Samsung skal lansere på Mobile World Congress i februar, i tillegg til Galaxy S11. Den gang ble det spekulert i at prisen vil bli på rundt 10.000 kroner for mobilen.

Bilder lekket via kinesisk mikroblogg

Bildene som er lekket av telefonen stammer fra det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo, via brukeren Wang Benhong. Hvem som har fått tak i telefonen og hvorfor vites ikke, men bildene ser relativt troverdige ut – ikke minst fordi både designet og menysystemet har unektelige Samsung-kjennetegn.

Det er også svært lite sannsynlig at noen ville greid å produsere forfalskninger med brettbar skjerm, all den tid selv de store produsentene sliter med å få det til for tida.

Bare rykter

Så er det selvsagt lurt å være litt skeptisk, siden dette kun er et rykte og lekkede bilder. Dette kan også muligens bare være en prototype, og ikke et faktisk produkt som vil ende opp i butikkhyllene.

Det er litt snodig at det kun er to kamera bak, eksempelvis. Her har Samsung gått over til minst tre i nesten alle mobilene sine, og man skulle tro at enda et nytt flaggskip i Fold-serien hadde det samme. I fronten er det uansett kun ett kamera, av hull-i-skjerm-typen. Prisen sier ikke ryktene noe om, men gitt at nåværende Galaxy Fold koster godt over 20.000 kroner og at Razr vil koste over 15.000 kroner blir nok neppe en ny Fold en billig affære den heller.

Les også
Samsung Galaxy Fold: Endelig er brettemobilen her
annonse