Tek.no

Rykte

Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell

Nå finnes det lekkede bilder og mer informasjon om det nye Lumia-flaggskipet.

WPXAP.com
5 Aug 2015 12:00

Det går mange rykter om mobiltelefon-toppmodeller for tiden, og for litt siden kunne vi også melde om nye, ubekreftede opplysninger om Microsofts oppfølger til flaggskipet Lumia 930, nærmere bestemt den store utgaven 940 XL.

Nå har det lekket bilder av av den neste flaggskipmodellen til Microsoft, melder The Verge og Windows Central. Lekkasjen dukket først opp på det kinesiske nettstedet WPXAP.com og skal vise prototypen av den nye Lumia-modellen, som altså skal komme både i en vanlig og stor utgave.

950 i stedet for 940?

Det som først kan være verdt å merke seg er at modellene omtales som Lumia 950 og 950 XL, noe som altså ser ut til å antyde at Microsoft har tenkt å hoppe over 940-modellbetegnelsen, uten at dette på noe måte er bekreftet.

Bildene avslører at mobilen får den nye USB Type-C-standarden. Foto: WPXAP.com

Lumia 950 og 950 XL får henholdsvis skjermer på 5,2 og 5,7 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. XL-utgaven får, som tidligere ryktet, en Snapdragon 810-prosessor, 32 GB lagringsplass og 3 GB minne.

Hovedkameraet er på solide 20 megapiksler, frontkameraet er på 5 megapiksler, og batteriet skilter med 3300 mAh. Lillebroren får en Snapdragon 808-prosessor og et batteri på 3000 mAh, men ellers de samme spesifikasjonene.

Får USB Type-C

Ellers er det verdt å merke seg at begge telefonene blir utstyrt med den nye USB Type C-standarden, og blir dermed blant de første mobilene med denne standarden. Når det gjelder bildene som er lekket skal det ha blitt bekreftet at disse faktisk er av Lumia 950/940-modellen, men det er uvisst hvilken av dem.

Det er også bekreftet at mobilen på bildet er en testmodell med et spesielt, sort deksel som er ment å skjule det faktiske designet for å hindre lekkasjer av dette. Det er med andre ord ikke representativt for hvordan mobilen blir seende ut.

Microsoft har ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer ennå, og heller ikke antydet noe lanseringsdato. Selskapet er imidlertid ventet å avsløre mer om de nye Lumia-modellene i oktober.

Microsoft ruller snart ut Windows 10 til mobiler: Disse Lumia-modellene får oppdateringen først »

Les også
- Microsofts neste Lumia-flaggskip får kraftig Qualcomm-prosessor
Les også
Her er den nye Lumia-toppmodellen i all sin prakt
Les også
Nye lekkasjer: Slik blir Snapdragon 820
Les også
Nye rykter om Microsofts kommende topp-Lumia
Les også
Lumia-toppmodell med knallskjerm er trolig underveis
annonse

Les også