Tek.no

Rykte

Denne Sony-toppmodellen kan komme allerede i september

Splitter nytt designspråk – og 4K-film med frontkameraet.

GSMArena/Tek.no, montasje
26 Juli 2016 20:00

Sony lanserte tilbake i februar sin splitter nye Xperia X-serie, i form av Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. Dette var arvtagerne til Z-serien, og i skrivende stund har alle tre vært inn til test hos oss – med noe varierende resultat.

Nå melder imidlertid både GSMArena og PhoneArena om at neste toppmodell i serien kan være lekket, gjennom en rekke overraskende gode bilder.

Nytt designspråk og tvillingblits

GSMArena

Det er to individuelle lekkasjer som har begunstiget oss med bildene, som viser en telefon som visstnok skal få modellbetegnelsen «F8331». Dette hinter til at vi snakker om en telefon helt i toppsjiktet, siden Sonys nåværende toppmodell, Xperia X Performance, også bærer et modellnavn i «F8»-serien.

PhoneArena/Xperian

Designmessig ser imidlertid den nye telefonen ganske annerledes ut. For første gang på svært lenge kan det se ut til at vi får en Xperia uten avrundede hjørner – her stopper langsidene i to skarpe flater både øverst og nederst. Disse flatene er riktignok avrundet på endene.

På baksiden er designet utpreget Sony, med en ren flate i metall med Xperia-logo i midten og kameraet i øvre venstre hjørne. Under kameraet er det imidlertid kommet på plass en tvillingblits, samt noe som kanskje kan være laserfokus over. Nederst er det et panel av ukjent materiale, som muligens er der for å slippe antennesignaler gjennom.

På fremsiden er det færre endringer å spore. Menysystemet ser mer eller mindre likt ut, bortsett fra det som ser ut som neste generasjons Xperia-tema i bakgrunnen. Som før ser vi at det både er NFC og to stereohøyttalere i front.

4K-film fra både frontkameraet og USB Type-C

GSMArena

Spesifikasjonsmessig mener GSMArena å vite at skjermen blir noe større, men beholder 1 080p-oppløsningen fra forrige generasjon. Rammene ser imidlertid en del mindre ut, og kombinert med 2,5D-glass kan det hende størrelsesforskjellen blir mindre merkbar.

Mer spennende enn skjermen er imidlertid det faktum at Sony nå for første gang ser ut til å skulle utstyre en telefon med USB Type-C i bunnen. I toppen ser vi at hodetelefoninngangen og en mikrofon stadig er på plass.

En annen godbit er at frontkameraet skal kunne filme i 4K. Det betyr nok også at oppløsningen er relativt høy i utgangspunktet. Og ja, hovedkameraet skal selvfølgelig kunne det samme også.

Flere spekulerer i at modellen vil bli avduket på teknologi-konferansen IFA 2016, som avholdes i september i Berlin.

Vi liker to av årets Xperiaer...
TEST: ...og Xperia E5 er én av dem »

(Kilde: PhoneArena, GSMArena)

annonse