Tek.no

Rykte

Motorola planlegger modulær mobil med pico-projektor

Neste generasjon Moto X vil ha utskiftbart bakdeksel med masse tilleggsfunksjoner, ifølge nye lekkasjer.

Google+/HelloMotoHK
Kurt Lekanger
12 Mai 2016 08:00

Tidligere i år lanserte LG en av de første mobiltelefonene med utskiftbare moduler – LG G5. Telefonen lar deg blant annet koble til batteriutvidelse eller ekstra lydmodul.

Motorola Vector Thin.
Google+/HelloMotoHK

Nå tyder mye på at konkurrenten Motorola vil følge etter med sine egne modulbaserte mobiltelefoner, skriver Venturebeat.com. Det er Evan Blass, også kjent for Twitter-kontoen @evleaks, som står bak opplysningene. Blass pleier å ha stor treffsikkerhet i sine lekkasjer, så det er all grunn til å stole på at opplysningene er korrekte.

To modeller

Bildene ble først lekket på Google+ av en bruker som kaller seg HelloMotoHK, og Blass har i ettertid snakket med kilder som bekrefter opplysningene. Selv om det først ble antatt at det var snakk om én telefon skal det ifølge Blass' kilder være snakk om to ulike modeller.

Motorola Vertex.
Google+/HelloMotoHK

Den ene modellen vil hete Motorola Moto X Vertex, mens den andre vil få navnet Vector Thin. Begge modellene vil ha utskiftbare bakdeksler som utvider telefonen med nye funksjoner.

Både Vertex og Vector Thin vil ha 5,5-tommers AMOLED-skjerm. Vector Thin vil være toppmodellen, med Quad HD-oppløsning, mot kun Full HD på Vertex. Vector Thin vil være utstyrt med en Snapdragon 820-brikke på 2 GHz, mot en litt svakere Snapdragon 625-brikke på 2,4 GHz i Vertex. Ellers er det 32 GB lagringsplass i Vector Thin og valgfritt 16 eller 32 GB i Vertex.

Som navnet antyder vil Vector Thin være tynnere enn Vertex: 5,2 millimeter mot 7 millimeter for Vertex.

Oppgrader med picoprojektor

På baksiden av telefonen er det 16 små hull som fungerer som kontaktpunkter til moduler som festes til telefonen. Ifølge Venturebeat vil det være minst seks forskjellige moduler, som Motorola kaller «Amps».

Blant modulene nevnes blant annet stereohøyttalere, en ekstra batteripakke, et kameragrep med blits og optisk zoom, et robust beskyttelsesdeksel med vidvinkelobjektiv til kameraet – og ganske interessant: et deksel med innebygget pico-projektor.

Denne pico-projektoren hadde vi sansen for »

Modulene skal festes til baksiden ved hjelp av magneter, slik at de skal være enkle å få av igjen når du ikke bruker dem.

Få med deg testen av den første modulbaserte telefonen:
LGs første metallmobil skiller seg kraftig ut »

(Kilde: Venturebeat, Forbes)

Les også
Dette er Motorolas tre nye budsjettmobiler
Les også
Celluon PicoPro: – En iPad og en liten kloss ga meg en av årets største filmopplevelser
Les også
LG G5: LGs første metalltelefon skiller seg kraftig ut
Les også
Moto X Force: Denne telefonen kan du slenge veggimellom
Les også
Motorola Moto X Play: Gir brukeropplevelse på linje med svindyre topptelefoner
Les også
Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X
annonse

Les også