Tek.no

Rykte

Huawei kan snart lansere sin første nettbrett-PC

Den kinesiske mobilgiganten entrer et nytt marked, ifølge ryktene.

Sony
19 Okt 2015 19:30

Det kinesiske selskapet Huawei er først og fremst kjent som en av verdens største mobilprodusenter, men nå kan det se ut til at giganten ønsker å bevege seg inn i et nytt marked. Nettstedet Digitimes melder nemlig at Huawei muligens skal slippe sin første nettbrett-PC neste år.

Opplysningene skal stamme fra kilder i forsyningskjeden som kjenner til saken, og som er basert i Taiwan. Det er altså ikke snakk om offisielt bekreftet informasjon, men som kjent har rykter i teknologibransjen ofte et høyt presisjonsnivå.

Konvertérbar PC

Det Huawei angivelig har på trappene er altså en såkalt «konvertérbar», bærbar PC med avtagbar nettbrett-del. Maskinen skal ifølge kildene komme ut en gang neste år, men uten et mer spesifikt tidspunkt.

I likhet med for eksempel Huaweis Honor 7, her avbildet, vil selskapets hybrid-PC-trolig også gi mye valuta for pengene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Få detaljer foreligger foreløpig, men kildene skal ha antydet at Huaweis nettbrett-PC-er kommer til å legge et «betydelig press» på konkurrerende PC-produsenter som Dell, HP, Asus og Acer.

Følger Xiaomi

Akkurat hva dette innebærer er uvisst, men det er nok nærliggende å anta at selskapet planlegger å ta store markedandeler gjennom å tilby mye valuta for pengene, slik selskapet i stor grad allerede gjør på mobilmarkedet.

Huawei følger dermed etter den andre store, kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, som ifølge ryktene nå jobber med sin første bærbare PC. Denne skal angivelig slippes i løpet av første kvartal neste år, og blir trolig en rimelig modell, i tråd med selskapets business-modell.

For flere detaljer må vi altså pent vente på eventuelle uttalelser fra Huawei selv.

Huawei lanserte nylig en ny Nexus-telefon: Her er vår snikktitt på Nexus 6P »

(Via Digital Trends)

Les også
Huawei gjør det knallsterkt på mobilmarkedet
Les også
Dells XPS-modeller får en kraftig overhaling
Les også
Nå er ikke største Nexus for stor lenger
Les også
Bare Apple og Samsung er større enn dem - nå skal Xiaomi lage sin første bærbare PC
Les også
Huawei Honor 7: Her får du ekstremt mye for pengene
Les også
Her er verdens tynneste hybrid-bærbar
annonse

Les også