Til hovedinnhold

Huawei kan snart lansere sin første nettbrett-PC

Den kinesiske mobilgiganten entrer et nytt marked, ifølge ryktene.

Sony

Det kinesiske selskapet Huawei er først og fremst kjent som en av verdens største mobilprodusenter, men nå kan det se ut til at giganten ønsker å bevege seg inn i et nytt marked. Nettstedet Digitimes melder nemlig at Huawei muligens skal slippe sin første nettbrett-PC neste år.

Opplysningene skal stamme fra kilder i forsyningskjeden som kjenner til saken, og som er basert i Taiwan. Det er altså ikke snakk om offisielt bekreftet informasjon, men som kjent har rykter i teknologibransjen ofte et høyt presisjonsnivå.

Konvertérbar PC

Det Huawei angivelig har på trappene er altså en såkalt «konvertérbar», bærbar PC med avtagbar nettbrett-del. Maskinen skal ifølge kildene komme ut en gang neste år, men uten et mer spesifikt tidspunkt.

I likhet med for eksempel Huaweis Honor 7, her avbildet, vil selskapets hybrid-PC-trolig også gi mye valuta for pengene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Få detaljer foreligger foreløpig, men kildene skal ha antydet at Huaweis nettbrett-PC-er kommer til å legge et «betydelig press» på konkurrerende PC-produsenter som Dell, HP, Asus og Acer.

Følger Xiaomi

Akkurat hva dette innebærer er uvisst, men det er nok nærliggende å anta at selskapet planlegger å ta store markedandeler gjennom å tilby mye valuta for pengene, slik selskapet i stor grad allerede gjør på mobilmarkedet.

Huawei følger dermed etter den andre store, kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, som ifølge ryktene nå jobber med sin første bærbare PC. Denne skal angivelig slippes i løpet av første kvartal neste år, og blir trolig en rimelig modell, i tråd med selskapets business-modell.

For flere detaljer må vi altså pent vente på eventuelle uttalelser fra Huawei selv.

Huawei lanserte nylig en ny Nexus-telefon: Her er vår snikktitt på Nexus 6P »

(Via Digital Trends)

annonse