Rykte

Nokias nye mobil kan være avslørt

Nye rykter om selskapets nye mobiltelefon lekket på nett.

Nokia er i ferd med å gjøre seg klar for ny lansering av smarte mobiltelefoner – etter at karanteneperioden i forbindelse med oppkjøpet til Microsoft renner ut. Selskapet har annonsert at de kommer med flere nye modeller, og en av disse ser ut til å få navnet D1C, melder Neowin.

Det er en bruker via kinesiske Weibo som har postet et bilde av det som skal være en Antutu-benchmark, og her avsløres blant annet maskinvaren til enheten. Det blir neppe en toppmodell skal vi tro spesifikasjonene – dog kjører den Android 7.0.

Dette er skjermbildet som setter fart på spekulasjonene rundt Nokias nye D1C-modell.

Forholdsvis slapp prosessor

Om vi ser nærmere på spesifikasjonene, så er prosessoren som skal tas i bruk en Snapdragon 430, hvor Adreno 505 utgjør grafikkdelen.

Dette tyder på at D1C blir en rimeligere modell, hvor det slettes ikke er uvanlig å se kraftigere skyts i telefoner til rundt 2500-3000 kroner.

Videre avsløres det at skjermen er på 5,2 tommer, og skal ha en oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Med andre ord er det en Full HD-skjerm vi har med å gjøre.

Greit med minne og lagringsplass

Telefonen vil angivelig bli høvelig greit utrustet når det kommer til lagring og arbeidsminne. Ifølge bildet som er postet på det kinesiske nettstedet så får den nye modellen 3 GB med arbeidsminne, samt at det skal være 32 GB med lagringskapasitet.

Frontkameraet vil få en oppløsning på 8 megapiksler, mens hovedkameraet vil få 13 megapiksler å boltre seg i, skal vi tro ryktene fra Kina.

D1C ser dermed ut til å bli en slags billigere mellom-modell, og akkurat nøyaktig hvor god denne er blir det alt for tidlig å spekulere i. Men at Nokia ser ut til å komme seg tilbake i manesjen er det lite tvil om.

Lyst på den beste telefonen på markedet?
Sjekk vår stortest av hele 50 mobiltelefoner »

(Kilde: Weibo, Neowin, Slashgear)

Les også
Så mange Nokia-telefoner kommer trolig neste år
Les også
Nå er Nokias retur til mobilmarkedet enda nærmere
Les også
A99 II er Sonys nye baby
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
annonse