Tek.no

Rykte

Bloomberg: Apple utsetter iPhone 12

Enda et signal om iPhone 12-forsinkelse.

Dagens toppmodell, iPhone 11 Pro.
Apple
Anders Brattensborg Smedsrud

Amerikanske Bloomberg melder at det er sannsynlig at årets iPhone 12-annonsering vil skje senere enn normalt og at telefonene blir forsinket ut i butikk. Dette er andre gang på kort tid vi hører om utsettelser for den neste iPhone-toppmodellen.

Storleverandør varsler

Den amerikanske finansavisen viser til uttalelser fra toppsjefen i teknologiselskapet Braodcom, som nylig informerte sine aksjonærer om «en stor varesyklusforsinkelse» hos «en stor nordamerikansk mobilprodusent».

Det kan bare bety Apple, og det er i tillegg godt kjent at Broadcom leverer modem og kommunikasjonsteknologi til iPhone.

Broadcom-sjefen forberedte aksjonærene på at den sedvanlige økte inntjeningen de ser på sommeren, som altså er betalingen fra Apple for komponentene som brukes i telefonene deres når den lanseres på høsten, i år vil komme en kvartalsperiode senere enn normalt.

Les også
Slik blir iPhone 2020

Utsettelse eller begrenset antall

Det kan bety at Apple har kommunisert til Broadcom at de ligger bakpå med iPhone-lanseringen. Om det er snakk om dager eller flere uker er usikkert. Og, en annen mulighet er at selve annonseringen går som normalt, men at telefonen lanseres i svært begrenset antall og områder i starten.

Normalt annonseres nye iPhone-toppmodeller i midten av september før de blir lansert her til lands helt på tampen av måneden eller i begynnelsen av oktober. Av og til avviker Apple fra denne strategien, sist i 2017 da de annonserte iPhone X, som ikke ble lansert før i november her hjemme.

Bloomberg spekulerer i om forsinkelsene skyldes corona-pandemien ved at Apples ingeniører har vært forhindret fra å reise inn i Kina for å fullføre produksjonen som vanlig.

Les også
iPhone SE (2020): Apples nyeste iPhone er en juvel i sin prisklasse
annonse