Tek.no

Rykte

Apple skal lansere mindre iPhone-variant i 2020

Niklas Plikk, Tek.no
3 Apr 2019 08:40

Om du har små hender eller bare vil ha en kompakt telefon av andre grunner, har det vært få flaggskiptelefoner å velge i de siste årene.

Samsungs S10e-lansering i år var kanskje det første tegnet på at en endring er på vei, og nå melder taiwanske Digitimes at Apple planlegger tre helt nye skjermstørrelser for neste års iPhone-modeller.

De henviser til anonyme kilder i produksjonskjeden, som også sier at årets nye iPhoner vil beholde dagens skjermstørrelser.

Enda større

Blant de nye modellene i 2020 skal det komme en med skjerm på 5,4 tommer, som vil være en god del mindre enn dagens XS, som har 5,8-tommers skjerm.

De to andre vil være på 6,06 og 6,67 tommer, som i tilfelle er litt mindre og litt større enn dagens XR og XS Max (henholdsvis 6,1 og 6,5 tommer).

iPhone SE - med firetommers skjerm. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

5,4 tommer vil fortsatt være betraktelig større enn iPhone SE, som er den minste iPhone-modellen som det i dag er mulig å kjøpe i butikk.

Den har en skjerm på «bare» fire tommer, men det skal selvfølgelig sies at SE har et litt gammeldags design med ganske store skjermrammer foran, ettersom den ble lansert i 2016. I praksis trenger derfor ikke en 5,4-tommers skjerm bety at telefonen blir enormt mye større.

Bare OLED-skjermer

Nevnte Samsung Galaxy S10e har til sammenlikning en skjerm på 5,8 tommer, noe vi kalte «akkurat passe stort» i vår test.

Digitimes melder for øvrig også at den nye kompaktmodellen kan få skjermpanel enten fra Samsung eller LG, og at alle de tre nye modellene vil få OLED-skjermer.

Dagens iPhone XR har som kjent et billigere LCD-panel.

annonse

Les også