Til hovedinnhold

Galaxy S7 kan bli «glovarm»

Atter en gang kan en Snapdragon-prosessor by på problemer for Samsung.

Shutterstock/ Robert Adrian Hillman

De angivelige varmeproblemene, som startet i fjor vinter før Qualcomm lanserte sin Snapdragon 810-prosessor, vil ingen ende ta – i alle fall om vi skal tro rapporten fra Business Korea (bak betalingsmur).

I rapporten hevder nettstedet, ifølge Sammobile.com, at også den kommende verstingprosessoren Snapdragon 820 sliter med overoppheting. Om dette stemmer er det svært dårlig nytt for produsenter av flere kommende toppmobiler, deriblant Samsung.

I Galaxy S7

Samme rapport gjentar spekulasjonene om at det koreanske selskapet planlegger å benytte seg av Snapdragon 820 i sin neste toppmodell, Galaxy S7, som er ventet over årsskiftet. Dette til forskjell fra Galaxy S6, som benytter Samsungs egenutviklede Exynos-prosessor. – Et valg som i sin tid skal være tatt på grunnlag av heteproblemer med Snapdragon 810.

Videre hevder Business Korea at Qualcomm i disse dager gjør ulike endringer i brikkens programvare for å stagge varmeutviklingen. Om ikke dette fører frem innen kort tid vil selskapet vurdere å utstyre prosessoren, og telefonene som benytter seg av den, med større kjøleribber enn planlagt for å transportere bort varmen mer effektivt.

Avviser varmeproblemer

Qualcomm var ifølge Slashgear raskt ute for å avvise påstandene om overopphetende Snapdragon 820-prosessorer. Produsenten hevder at både de og selskaper som skal benytte seg av prosessoren i kommende produkter er svært fornøyde med de termiske egenskapene dens.

Ifølge Qualcomm skal Snapdragon 820 levere opptil 40 prosent raskere grafikk, og være opptil 40 prosent mer energieffektiv, enn forgjengeren Snapdragon 810.

De første telefonene med Snapdragon 820 er ventet i første halvår 2016.

Vi har allerede fått vite mye om grafikkdelen til Snapdragon 820:
Støtter 4K opptak med 60 FPS og bilder med 25 megapiksler »

(Kilder: Sammobile, SweClockers)

annonse