Tek.no

Rykte

Samsung skal angivelig lansere en mobil på størrelse med et nettbrett

Du skal ha store lommer for å dytte en 7-tommers mobil i buksa.

Twitter/Evan Blass
8 Juli 2016 16:26

Mobiltelefoner som betegnes som såkalte «brettmobiler» befinner seg som regel i størrelsessegmentet 5,5–6 tommer, men nå ser det ut til at Samsung har planer om en ny monster-modell med vesentlig mer generøse dimensjoner enn dette.

Som nettstedet PhoneArena melder har det nå dukket opp rykter om at den sørkoreanske mobilgiganten skal lansere en mobil med en skjermstørrelse på saftige 7 tommer. Opplysningene stammer fra Twitter-brukeren Evan Blass, som har et relativt godt rulleblad som ryktemaker.

Vi har testet nettbrett på denne størrelsen før ...

Galaxy J Max

Mobilen skal visstnok få navnet Galaxy J Max, og tilhører dermed Samsungs J-serie av midtsegment-mobiler, men uten den generiske tallbetegnelsen som de øvrige modellene i serien.

Twitter/Evan Blass

Modellen skal få dual-SIM-støtte og kommer med HSDPA-, GSM- og LTE, men utover dette foreligger det ingen flere tekniske opplysninger, annet enn et bilde av baksiden av den nye kjempemobilen som Evan Blass la ved Twitter-meldingen. Det er imidlertid uvisst hvorvidt dette er en autentisk gjengivelse.

Om det stemmer at Galaxy J Max får en skjerm på 7 tommer snakker vi om en mobil som nok må sies å være noe upraktisk som mobil, da dette ikke akkurat er lommestørrelse og ganske tett opptil nettbrett-dimensjoner. iPad Mini har for eksempel en størrelse på 7,9 tommer.

Dersom ryktene stemmer, vil mer informasjon om den nye gigantmobilen antakelig dukke opp ganske snart.

Det har også kommet nye rykter om Apples neste flaggskip:
iPhone 7 kommer visstnok ikke billigutgave »

Les også
Samsung Galaxy J5 (2016): Samsungs nye mobil koster bare 2500 kroner, men føles ut som en «premium»-mobil
Les også
Mobilen for deg som vil ha minst mulig rammer
Les også
– Galaxy Note 6 blir vanntett
annonse

Les også