Til hovedinnhold

Ny MacBook Air og Mac Mini på vei, hevder Bloomberg

Apples årlige iPhone-lansering nærmer seg med stormskritt, men nå går det også rykter om at selskapet er i ferd med å oppdatere to helt andre produkter: MacBook Air og Mac Mini.

MacBook Air ble sist oppdatert i 2017 med et par små komponentoppgraderinger, mens den siste skikkelig endringen ble gjort i 2015.

Mac Mini har ikke blitt oppdatert siden 2014.

Det er nettstedet Bloomberg som nå skriver at begge produktene vil bli oppdatert veldig snart.

MacBook Air med tynnere rammer og bedre innmat

Skjermrammene blir trolig mindre enn på dagens MacBook Air-modell. Bilde: Apple

Dagens MacBook Air er den eneste bærbare maskinen Apple selger som fortsatt ikke har en høyoppløst skjerm, og rammene rundt skjermen viser tydelig at maskinen ikke har fått nytt design siden 2015. Ifølge Bloomberg vil dette endres veldig snart.

Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Den nye MacBook Air-modellen er ventet å et relativt likt design som i dag, men ha en høyoppløst skjerm, akkurat som de andre bærbare maskinene til Apple, samt en langt tynnere skjermramme. Dermed er det ikke utenkelig at de enten krymper resten av kroppen til å passe den 13-tommer store skjermen, eller at de øker skjermstørrelsen litt.

Bloombergs kilder skal være noen «ved nær kjennskap til Apples produktlinje», men navngir ingen. Ifølge nettstedet vil prisen på rundt 1000 dollar, i underkant av 10 000 kroner her i Norge, beholdes, og målgruppen skal være de som er ute etter en billigere Apple-maskin, eller skoler som kjøper inn PC-er i større kvanta.

Mac Mini for proffene

Det var fire år siden vi sist så en Mac Mini-oppdatering. Bilde: Apple

Det var mange år siden vi så en oppgradering av Mac Mini, og da Apple ga maskinen litt oppmerksomhet i 2014 gjorde de to underlige valg: De fjernet muligheten for å ha en firekjernet prosessor, det eneste valget var en tokjernet prosessor, og i tillegg sluttet de å tilby serverversjonen av maskinen med ekstra lagring.

Bilde: Vegar Jansen, Tek.no

For flere proffbrukere endte derfor 2014-versjonen av maskinen å være et dårligere valg enn den allerede utdaterte 2012-versjonen, som til tider kunne yte bedre og lagre mer. I tillegg valgte Apple å lodde minnebrikkene i maskinen til hovedkortet, slik at du ikke lenger kunne bytte dem ut selv.

Ifølge Bloomberg har Apple lært av sine feil denne gangen, og sikter seg inn på proffbrukerne som vil ha en liten, men relativt kraftig, maskin. De som vil ha en billig stue-PC må nok heller se til Apple TV eller en mini-PC.

Fokuset ifølge Bloomberg denne gangen skal ligge på prosessorytelse og mer lagring, og det er ventet at den vil få en høyere pris enn forgjengeren, som i skrivende stund har en startpris på 5500 kroner hos Apple.

Hvis Apple følger sine vante lanseringsmønstre vil de trolig slippes sine tre nye iPhone-modeller i midten av september, mens de nye datamaskinene slippes i oktober.

Ute etter MacBook til studiene?
Dette er MacBookene vi anbefaler til forskjellig bruk »

Les også
Apple-lansering i dag: Dette tror vi kommer
Les også
Nå slutter Macen å fungere om du reparerer selv
annonse