Amazon lanserer et nytt Echo-produkt i dag

Og den blir ikke så skremmende dyr heller.

Smarte dingser du kan prate mer er i vinden, og en av aktørene som fronter denne teknologien tungt er Amazon. Med sin Echo-serie og stemmegjenkjenningen Alexa kan du for eksempel få svar på spørsmål, styre smart-utstyr hjemme eller bestille varer rett hjem.

Nå florerer ryktene om at selskapets nyeste modell i dette segmentet, Echo Show, som trolig kan forhåndsbestilles fra og med i dag. Likevel må du belage deg på å vente en stund før pakken finner veien til postkassen din.

Blir billigere enn antatt

Det er et bilde som er lekket på nettsiden AFTVnews som har satt fart i ryktene. Prisen for den nye enheten er heller ikke helt avskrekkende, hvor den i USA får en prislapp på 230 dollar, eller omlag 2 000 kroner før eventuelle avgifter.

Dette er ifølge nettstedet Engadget hele 100 dollar billigere enn blant annet avisen The Wall Street Journal antok.

Ikke helt uventet er det hjemme-markedet over dammen som er hovedmålet for denne modellen, samt at den også skal selges i England og Tyskland. Lite tyder på at de dukker opp i norske butikker med det aller første.

Selv om Amazon trolig åpner for forhåndsbestilling av Echo Show allerede i dag, må du likevel vente en stund. Utsendelsesdatoen er nemlig ikke satt før den 28. juni.

Får en 7-tommers skjerm

Den nye Echo-maskinen blir en stående variant med det som angivelig skal være en 7 tommer stor skjerm. I tillegg så har enheten et kamera på oversiden av skjermen, samt at lyden er pakket inn i underkant av enheten.

I tillegg vil denne enheten få Amazon sin stemmeaktiverte assistent Alexa. Prismessig er altså denne enheten slettes ikke verst sammenlignet med andre produkter fra for eksempel Sony – selv om denne er mer utbrodert i form av blant annet en laserprojektor.

Skåret i gleden er at du trolig ikke får mulighet til å kjøpe verken denne eller andre Echo-produkter her på berget med det aller første. Men det er ikke noe problem å kjøpe den med fra USA og bruke den her.

Smarte produkter er i vinden:
Sjekk ut denne testen av smartplugger »

(Kilde: AFTVnews, Engadget)

Les også
Amazon jobber med en egen meldingsapp som kan true alle de andre på markedet
Les også
Amazon har lansert butikk hvor du bare kan ta varene dine og gå – nå kommer de kanskje til Europa
Les også
Etter at han la ut en dårlig anmeldelse sluttet smartporten hans å fungere
Les også
Google og Amazon vil erstatte fasttelefonen
Les også
Google lanserte Google Home, Chromecast Ultra og Google Wifi
annonse