Tek.no

Rykte

Dette kan være Samsung Galaxy S11

Kameramodul inspirert av Apple og Google?

@OnLeaks/montasje
26 Nov 2019 08:09

Det er kun noen få, små måneder til Samsungs Galaxy S10-serie runder ett år på markedet, og da er det naturlig nok tid for en oppfølger. Skal vi tro GSMArena har ryktemølla allerede fått fart på seg, og nå har vi det som antagelig kan være de første bildene av Samsungs kommende Galaxy S11 og Galaxy S11e.

Som regel er dugelige antall teskjeer med salt anbefalt for slike rykter, og dette er intet unntak. Samtidig er det verdt å påpeke at kilden til bildene, @Onleaks, tidligere har vært svært presis – blant annet da de lekket Galaxy S10 i sin tid.

I denne omgang har @Onleaks lekket Galaxy S11 og Galaxy S11e hver for seg, men designet er slående likt. Skal vi tro bildene – som sannsynligvis er datagenererte basert på såkalte CAD-modeller – får Samsungs kommende flaggskip firkantede kameramoduler som stikker en hel del ut av telefonene, ikke ulikt det vi ser på Apples iPhone 11 og Googles Pixel-telefoner.

I modulen kan det også se ut til at man plusser på med flere bildebrikker og linser enn før – fem i Galaxy S11 sitt tilfelle og tre i Galaxy S11e. Se flere bilder under:

Hodetelefoninngangens død?

En annen ting disse bildene unektelig ser ut til å være et første varsko om er det mange nok har fryktet: dette blir den første generasjonen Galaxy S uten hodetelefoninngang. Det startet tross alt med selskapets Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10 Plus, som kuttet inngangen. Samsung har dessuten vært ett av de aller siste selskapene til å fortsatt ha dette, så overraskende er det definitivt ikke (dersom det stemmer).

@OnLeaks

Fra før har vi allerede sett indikasjoner på at Samsung kan komme til å utstyre S11 med superrask skjerm, altså med 120 Hz oppfriskningsrate, og at ett av kameraene vil bli et teleskopkamera med 5 ganger optisk zoom. Ett kamera kan også få 108 megapiksler oppløsning, og frontkameraet blir midtplassert og i kikkhullstilen Samsung allerede benytter.

Skjermen skal ifølge ryktene bli på rundt 6,7 tommert for Galaxy S11 (muligens plussmodellen), og 6,2 tommer for Galaxy S11e. Oppløsningen forventes å ligge på det samme som i dag: 1440p for førstnevnte og 1080p for sistnevnte.

@OnLeaks

GSMArena har dessuten fått lekket det som skal være ytelsestall fra den nye Exynos-prosessoren i Galaxy S11-serien: Exynos 9830.

Dette skal være en åttekjerners prosessor med 3 såkalte «clusters», hvorav 4 skal være høyytelseskjerner, 2 mellomytelse og 2 lavytelse (strømsparende).

Telefonene forventes å bli lansert i februar.

Les også
Klappmobilen er tilbake - vi har prøvd
annonse