Neste iPad kan få revolusjonerende skjermteknologi

iPad Pro... XDR?

Eksisterende iPad Pro med LCD-teknologi.

Apple har lansert iPad-er i snart ti år, og foreløpig siste konge på haugen er iPad Pro som kom i fjor. Alle som én har også hatt mer eller mindre samme skjermteknologi, selv om oppløsning og andre egenskaper har blitt forbedret: IPS LCD. Nå melder PhoneArena om at dette kan endre seg drastisk fra og med neste år.

Skal vi tro ryktene kan det nemlig hende at Apple omsider vil lansere sitt første produkt med mini-LED-teknologi neste år, og at dette vil bli en iPad. Mini-LED har mer eller mindre de samme fordelene som OLED (sortnivå, farger og strømforbruk), men reduserer ulempene (innbrenning, levetid).

For øvrig er det verdt å nevne at Mini-LED også har en bedre storebror: Micro-LED. Dette er på mange måter en forbedring av Mini-LED, og skal brukes i mange kommende TV-modeller, blant annet.

I første omgang, i mars, ryktes det at det vil komme nye og mer vanlige iPad-modeller. I andre halvdel av 2020 skal det imidlertid etter sigende bli dags for en spesiell iPad med den nye skjermteknologien.

Troverdig ryktemaker

iPad Pro XDR kan bli oppkalt etter denne skjermen.

Mannen bak ryktene er som så ofte før analytikeren Ming-chi Kuo, som har vært mer eller mindre treffsikker i et utall andre Apple-lekkasjer også tidligere.

Dermed er det ikke helt usannsynlig at han treffer nå også. Skulle han gjøre det, betyr det at det vil lanseres to vanlige LCD-iPader i mars, i størrelsene 11 og 12,9 tommer.

Deretter vil vi altså senere få en større iPad med mini-LED, som også vil bli utstyrt med neste generasjons prosessor: Apple A14X. Denne skal være laget spesifikt for denne iPad-modellen, som etter sigende kan bli oppkalt etter Apples svindyre, eh, billige Display Pro XDR-skjerm: iPad Pro XDR.

Om den også blir å finne i en eller annen variant i det årets iPhone-modeller er usikkert, men det ryktes uansett at lanseringen av iPad-en vil sammenfalle med nye telefoner fra eplene. Det kan i så fall skje 8. september, om vi skal følge tidligere års tradisjoner.

Og som alltid: ta ryktene med en aldri så liten klype salt.

Les også
Apple iPad 10.2 2019: Du finner ikke et Apple-produkt som gir like mye valuta for pengene
annonse