Tek.no

Rykte

GeForce GTX 1060-ytelsen kan være avslørt

Nvidias kommende grafikkort ser ut til å være på linje med «gamle» GTX 980.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Vegar Jansen
6 Juli 2016 14:00

Nvidia har som kjent kommet med en splitter ny generasjon grafikkort i år – først med GeForce GTX 1080, som så ble etterfulgt av den litt mer anstendig prisede GeForce GTX 1070.

Men selv den rimeligere nykommeren kan ikke akkurat kalles billig, med tanke på at du må ut med nærmere fem tusen kroner for et eksemplar.

Sånn sett er det mange der ute som venter på det neste kortet i rekken, da naturligvis GeForce GTX 1060, som etter alle jærtegn og rykter kommer til å bli lansert senere denne måneden.

I en tidligere ryktesak har det blitt spekulert litt rundt spesifikasjonene, men det som virkelig teller er selvfølgelig ytelse og pris. Vel, nå ser det i det minste ut som om vi har fått en kraftig pekepinn på hvordan det kommende 1060-kortet vil gjøre seg i spill.

På linje med GTX 980

En bruker på et kinesisk forum skal nemlig ha fått kloa i et eksemplar av GeForce GTX 1060 og brukt det til å kjøre 3DMark-testene Fire Strike og Fire Strike Ultra. Førstnevnte bruker vi selv når vi skal teste grafikkort.

At personen som testet dette gjorde det på en PC med en Intel Core i7-6700K-prosessor er heller ingen ulempe for oss, ettersom dette også er den samme maskinvaren som sitter i vår egen testrigg. Så dersom disse tallene stemmer, vil vi kunne sammenligne de direkte med resultatene fra våre egne tester.

3DMark-poengsummen i Fire Strike for et Nvidia GeForce GTX 1060 skal være på litt over elleve tusen poeng. Til sammenligning gir GTX 1070 oss nærmere femten tusen poeng, mens GTX 1080 kan by på 17 000 poeng.

Hvis ikke dette sier deg stort, kan vi heller se litt mer historisk på det: Nye GeForce GTX 1060 ser ut til å ha en ytelse som ligger på nivå med «gamle» GeForce GTX 980 eller AMD Radeon R9 390X – samt den ferske Radeon RX 480.

Det kan bety at GeForce GTX 1060 vil kunne by på god ytelse for pengene – selvfølgelig gitt at det settes et fint prispunkt for det kommende Nvidia-kortet.

KOMMENTAR:
Ikke la deg melke av Nvidia >>>

(Kilde: TechPowerUp)

Les også
Her er Lenovos nyeste spillsatsing
Les også
Nå er grafikkortet som skal demokratisere VR her
Les også
Nvidia GeForce GTX 1070 «Founders Edition»: Test av Nvidia GTX 1070 Founders Edition
Les også
Nvidia GeForce GTX 1080 «Founders Edition»: Heis flagget for 60 FPS i 4K!
Les også
Med denne riggen skal vi teste nye grafikkort
annonse

Les også