Til hovedinnhold

– Samsung Galaxy S8 skal droppe hodetelefoninngangen

Samsung følger visstnok etter Apple med sin neste toppmodell.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I lengre tid har det kommet drypp av rykter om Samsungs neste flaggskipmobil, og bringer nettstedet SamMobile en ny opplysning som nok er av interesse for de fleste. Galaxy S8 skal nemlig visstnok droppe hodetelefoninngangen.

Fjerning av hodetelefoninngangen var som kjent det noe kontroversielle designvalget Apple gjorde på sin iPhone 7, og nå ser det altså ut til at Samsung heller ikke synes at dette er en dårlig idé.

Opplysningene er for ordens skyld ikke offisielt bekreftet av Samsung, men SamMobile hevder å kunne bekrefte informasjonen.

Gjorde tidligere narr av Apple

Apple fjernet hodetelefoninngangen på sin iPhone 7, og nå ser det ut til at Samsung følger etter, til tross for at de tidligere gjorde narr av valget.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Valget kan kanskje ses på som noe overraskende, med tanke på at Samsung tidligere har gått til det steget å gjøre narr av Apples beslutning om å fjerne hodetelefoninngangen på sin seneste toppmodell.

Ifølge kilder som SamMobile var i kontakt med nylig skal Galaxy S8, i likhet med Note 7, komme med USB Type-C-kontakt, som altså betyr at du må gå til anskaffelse av en USB Type-C-til-hodetelefon-adapter dersom du vil bruke hodetelefonene du allerede har med S8. Du kan heller ikke lade mobilen samtidig som du hører på musikk.

Akkurat hva telefonen skal tjene på å fjerne inngangen er uvisst, men valget vil blant annet kunne gi en tynnere telefon og bedre plass til batteri. Som vi meldte i november har Samsung økt lydsatsingen sin med oppkjøpet av selskapet Harman, som kan bety at Samsung også planlegger å bruke den ekstra plassen til stereohøyttalere av høy kvalitet.

Ennå har altså ingen offisielle opplysninger om telefonen blitt sluppet, men Samsung har indirekte bekreftet at telefonen kommer neste år.

Det har kommet mange rykter om Galaxy S8 den siste tiden: Blant de siste opplysningene er at telefonen får trykkfølsom skjerm »

(Via Android Authority)

annonse