Rykte

– Galaxy Note 6 blir vanntett

Nye kilder hevder telefonen også får irisskanner

Det verste oppstyret rundt Samsungs ultramoderne og relativt nylanserte Galaxy S7-mobiler har begynt å legge seg, og det varsler samtidig også at lanseringen av noe annet nærmer seg: en ny Note-modell. Note 6 ryktes å komme til sommeren – nærmere bestemt i juli – men allerede nå begynner det å dukke opp spennende rykter.

Galaxy S7 liker å bade i snø og vann. Det vil kanskje Note 6 gjøre også.

Ifølge PhoneArena skal det visstnok være snakk om at telefonen blir vanntett etter IP68-standarden, akkurat som Galaxy S7 og S7 Edge. At den også får noenlunde lignende design er vel heller ikke utenkelig, hvilket burde bety avrundet glass på både frem- og bakside.

Videre hevder ryktene, som opprinnelig stammer fra den nederlandske siden GalaxyClub, at telefonen får en irisskanner på fremsiden for enklere biometrisk opplåsing. Isåfall blir Note 6 en av ytterst få telefoner på markedet med en slik løsning, kanskje kun med konkurranse fra Microsofts Lumia 950 og 950 XL-telefoner.

Ryktene får litt mer substans av en lekkasje fra en import-database, der 200 enheter av det som kalles et «Iris cam» skal være bestilt av Samsung:

Dette bildet viser angivelig en kjøpsordre fra Samsung på 200 stykk iris-kameraer.

Samme prosessor som Galaxy S7?

Galaxy S7 Edge er en lekker telefon, og designet skal visstnok videreføres til Note 6.

Spesifikasjonsmessig pleier Note-modellene å være oppgraderte på en rekke områder sammenlignet med Samsungs samtidig toppmodeller. Arbeidsminnet (RAM) er en fast ting som pleier å oppgraderes, og i år ryktes det at det vil sitte anseelige 6 GB av dette på innsiden av Note 6 – opp fra 4 GB i Galaxy S7.

Også lagringsplassen blir økt, etter sigende til tre valg: 64, 128 eller 256 GB intern lagring. Som i S7 forventes det at Note 6 kommer i to prosessorversjoner: én med Snapdragon 820, og én med Samsungs egen Exynos 8890-brikke.

Galaxy Note 5 kom aldri til Norge.

Ellers forventes batteriet å lande på mellom 3500 og 4000 mAh, og en skjerm på 5,8 tommer og en oppløsning på 2 560 x 1 440 piksler. Det er isåfall 0,1 tommer større enn det dagens Note 5 har, men samme oppløsning.

Kanskje aller mest spennende blir det å se om Note 6 faktisk lander her på berget; Note 5 gjorde nemlig aldri det.

Ute etter en billigere Galaxy-telefon?
Galaxy A5 har det den trenger og litt til »

(Kilde: PhoneArena, GalaxyClub)

Les også
Samsung skal angivelig lansere en mobil på størrelse med et nettbrett
Les også
Slik ser angivelig Samsungs enorme Galaxy Note 6 ut
Les også
Samsung hopper trolig over Galaxy Note 6 og går rett til Note 7
Les også
Gigantiske Galaxy Note 6 får trolig en «Lite»-utgave
Les også
– iPhone får 5,8 tommers AMOLED-skjerm neste år
Les også
Samsung Galaxy Note 6 kan komme til sommeren
Les også
Dette kan være de første bildene av iPhone 7
Les også
Samsung Galaxy S7: Hvor god er den flate utgaven av Galaxy S7?
annonse