Til hovedinnhold

Google kaster seg inn på smarthøyttaler-markedet

Søkegiganten jobber visstnok med en konkurrent til Amazons Echo-høyttalere.

Amazon

Google har som kjent begynt å involvere seg stadig mer i fysiske produkter, selv om ikke alle nødvendigvis er like vellykket, og nå ser det ut til at selskapet ønsker seg inn på nok et marked. Rykter vil nemlig ha det til at søkegiganten lager en smarthøyttaler.

Det er kilder som nettstedet The Information har vært i kontakt med som bringer nyheten om det angivelig nye produktsegmentet til Google.

Går i strupen på Amazon Echo

Fint lite tekniske opplysninger foreligger, men det fremgår av opplysningene at produktet visstnok skal peile seg direkte inn mot nettbutikkgiganten Amazons Echo-høyttaler.

Amazon Echo.
Amazon

I så fall vil det altså dreie seg om en stemmeaktivert, trådløs sak som kan kobles sammen med hjemmenettverket og andre enheter via Wi-Fi og Bluetooth, og utføre en rekke ulike «smarte» funksjoner.

Echo er blant annet i stand til å strømme musikk fra for eksempel Spotify, holde deg informert om vær, nyheter, trafikk og avtaler og kan også brukes til å kontrollere andre, smarte enheter i huset, som lys og termostater.

Interesse fra Nest

Echo har vært en ganske stor suksess for Amazon, og det finnes også andre aktører på markedet som for eksempel Sonos med sine Play-høyttalere, så det vil nok ikke mangle på konkurranse for Google.

Google eier som kjent selskapet Nest, som lager diverse smarte produkter, og ifølge The Information skal selskapet visstnok ha uttrykt ønske om å være med å utvikle Googles høyttalere. Interessant nok skal søkegiganten imidlertid ha insistert på å gjøre jobben alene, hva nå enn det innebærer.

Nest gjør imidlertid husene smartere på andre måter: Nå har de lansert en ny funksjon som gjør at huset vet når du er borte og når du er hjemme »

(Via The Verge)

annonse