Til hovedinnhold

Bekreftet: Sony jobber med ny PlayStation

Prototyper av «PlayStation 4K» skal allerede være på plass.

For litt siden kunne vi melde at Sony angivelig jobber med en ny PlayStation 4-versjon som er beregnet på 4K-spilling. Opplysningene kom fra kilder som nettstedet Kotaku hadde vært i kontakt med. Nå har det kommet enda mer informasjon som mer eller mindre bekrefter at den nye konsollen er reell.

Nettstedet Eurogamer bestemte seg nemlig for å grave i saken selv, og mener nå å sitte på helt sikker informasjon om at en ny PlayStation for 4K-spilling er under utvikling.

«PlayStation 4K»

Maskinen skal bære navnet «PlayStation 4K» internt hos Sony, og prototyper av konsollen allerede være laget. Heller ikke denne gangen har lykkes i å spore noen av de tekniske spesifikasjonene, men det er nok fornuftig å legge forventningene på et moderat nivå.

Oppgraderingen skal også gjøre Sonys VR-briller bedre.

Som Eurogamer peker på vil det mest sannsynlig ikke være mulig å stappe nok maskinvare inn i det begrensede konsollformatet til å kunne kjøre spill i 4K-oppløsning like smertefritt som i HD-oppløsning, noe som krever svært mye kraft.

Det er dermed noe uvisst akkurat hvilken løsning Sony har i tankene. En mulighet er at Sony planlegger å benytte en ny utgave av den AMD-utviklede APU-en som sitter i dagens PlayStation 4, muligens basert på AMDs kommende grafikkprosessor-arkitektur «Polaris».

Støtter 4K i 60 bilder per sekund

Denne arkitekturen støtter HDMI 2.0a – som gir støtte for 4K-oppløsning i opptil 60 bilder i sekundet. Det er imidlertid uvisst hvordan den eventuelt duger til spilling i 4K, og det er heller ikke kjent hva Sony planlegger når det gjelder CPU-delen.

Som vi meldte tidligere er det dog ikke bare 4K-spilling som skal være i fokus med den nye PlayStation-maskinen, men også å levere bedre ytelse for de kommende VR-brillene fra Sony.

Enn så lenge må vi nok vente på offisiell informasjon for detaljene om akkurat hva det er Sony har på gang, men en ny PlayStation ser altså uansett ut til å være på vei.

Driver du med spilling har du kanskje vært innom The Gathering: Vi tok turen for å finne de beste riggene »

(Via Geek)

Les også
Slik ser PlayStation4 Pro ut inni
Les også
– Sony skal lansere PlayStation 4,5
Les også
– Til neste år vil mobilen din være kraftigere enn PS4 og Xbox One
Les også
Så mye mer selger Playstation 4 enn Xbox One
annonse