Til hovedinnhold

– Google er i ferd med å lage sine egne smartklokker

Skal ha innebygd GPS og LTE, ifølge rykter.

Google

Vi meldte for litt siden at Google kanskje skal lage sine helt egne mobiltelefoner, og nå ser det sannelig ut til at selskapet også har planer om å produsere sine egne smartklokker også. Det melder nettstedet Android Police.

Nettstedet har vært i kontakt med det som skal være svært troverdige kilder som hevder at Google er i ferd med å utvikle to Android Wear-baserte smartklokker.

Rundt design og LTE

De to klokkene skal bære kodenavnene Angelfish og Swordfish, hvorav begge skal ha runde skjermer. Førstnevnte minner ifølge opplysningene om Motorola-modellen Moto 360, mens sistnevnte skal ha designmessige likhetstrekk med Pebble Time Round.

Den ene Google-smartklokken ligner visstnok på Motorolas Moto 360, her avbildet.
Kurt Lekanger, Tek.no

Klokkehuset på Angelfish-modellen skal ha en diameter på 43,5 millimeter, og Swordfish måler angivelig 42 millimeter og har en tykkelse på 10,6 millimeter på det tykkeste. Det er ellers verdt å merke seg at Angelfish både får GPS, LTE-støtte og pulsmåler, noe den andre modellen ikke får.

Får Googles nye assistent-teknologi

Begge de nye Google-smartklokkene skal i tillegg få integrert støtte for Googles nye «Assistant»-løsning, som selskapet viste frem på I/O-konferansen i mai. Denne bruker Googles søketeknologi til å gi brukere enkel og kjapp tilgang til en rekke tjenester på farten ved å «snakke» med assistenten.

Utover dette foreligger det ennå få detaljer. Som Android Police peker på kan det for øvrig være en fordel for Google å designe sin egne klokker på den måten at selskapet da kan sette sammen maskinvare som på best mulig måte utnytter Wear-plattformen.

Akkurat hva vi har i vente må vi altså vente en stund med å finne ut av.

Google har nå også gjort det lettere å bruke strømmepinnen sin: Cast-funksjonen er nemlig bygget direkte inn i Chrome-nettleseren »

(Via 9to5google)

annonse