Tek.no

Rykte

– Google er i ferd med å lage sine egne smartklokker

Skal ha innebygd GPS og LTE, ifølge rykter.

Google
7 Juli 2016 09:25
annonse

Vi meldte for litt siden at Google kanskje skal lage sine helt egne mobiltelefoner, og nå ser det sannelig ut til at selskapet også har planer om å produsere sine egne smartklokker også. Det melder nettstedet Android Police.

Nettstedet har vært i kontakt med det som skal være svært troverdige kilder som hevder at Google er i ferd med å utvikle to Android Wear-baserte smartklokker.

Rundt design og LTE

De to klokkene skal bære kodenavnene Angelfish og Swordfish, hvorav begge skal ha runde skjermer. Førstnevnte minner ifølge opplysningene om Motorola-modellen Moto 360, mens sistnevnte skal ha designmessige likhetstrekk med Pebble Time Round.

Den ene Google-smartklokken ligner visstnok på Motorolas Moto 360, her avbildet.

Mer
Kurt Lekanger, Tek.no

Klokkehuset på Angelfish-modellen skal ha en diameter på 43,5 millimeter, og Swordfish måler angivelig 42 millimeter og har en tykkelse på 10,6 millimeter på det tykkeste. Det er ellers verdt å merke seg at Angelfish både får GPS, LTE-støtte og pulsmåler, noe den andre modellen ikke får.

Får Googles nye assistent-teknologi

Begge de nye Google-smartklokkene skal i tillegg få integrert støtte for Googles nye «Assistant»-løsning, som selskapet viste frem på I/O-konferansen i mai. Denne bruker Googles søketeknologi til å gi brukere enkel og kjapp tilgang til en rekke tjenester på farten ved å «snakke» med assistenten.

annonse

Utover dette foreligger det ennå få detaljer. Som Android Police peker på kan det for øvrig være en fordel for Google å designe sin egne klokker på den måten at selskapet da kan sette sammen maskinvare som på best mulig måte utnytter Wear-plattformen.

Akkurat hva vi har i vente må vi altså vente en stund med å finne ut av.

Google har nå også gjort det lettere å bruke strømmepinnen sin: Cast-funksjonen er nemlig bygget direkte inn i Chrome-nettleseren »

(Via 9to5google)

Les også
Google skal lansere to smartklokker neste år
Les også
Denne smartklokken ble en knallsuksess på Kickstarter
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
– HTC skal lage årets Google Nexus-mobiler
Les også
Her er en smartklokke som tåler ekstreme påkjenninger
Les også
Motorola Moto 360
annonse

Les også