Til hovedinnhold

– iPhone 8 kan bli utsatt til 2018

Enda en analyse peker på utsettelse fra Apple, kanskje helt til neste år.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/ ConceptsiPhone

Ryktene i forkant av den ventede iPhone 8-lanseringen teller allerede tolv i tallet her hos oss, og om vi skal tro det aller ferskeste av dem vil ryktebørsen få enda bedre tid en normalt til å vokse før fasiten foreligger fra Apple.

Ifølge en rapport fra Deutsche Bank, gjengitt av Business Insider, er det nemlig ting som nå trekker i retning av at Apple utsetter lanseringen av iPhone 8 i flere måneder enn vi opprinnelig har meldt om. Kanskje er vi med det over i 2018 før vi får stifte bekjentskap med den nye telefonen, hevdes det.

Mangel på komponenter og tekniske utfordringer

I rapporten skriver markedsanalytikerne i Deutsche Bank at «Rapporteringen tyder på at ingen iPhone 8 lanseres dette kalenderåret», før de utdyper ved å vise til at «flere forsyningskjeder har meldt om mangel på nøkkelkomponenter samt tekniske utfordringer med disse».

I sin egen rapport siterer Deutsche Bank også til en rapport fra analyseselskapet ValueWalk. Der vises det til at kilder i Foxconn – selskapet som eier fabrikkene hvor iPhone blir produsert – kun forventer å motta ordrer på komponenter for en iPhone 7S og iPhone 7S Plus inn mot høsten. Dette stemmer med hva Apple-analytiker Ming-Chi Kuo kunne melde i slutten av april.

Erkerivalen Samsung har akkurat lansert sin Galaxy S8:
De positive egenskapene overskygger småfeilene, mente vi i vår test »

Kurvet OLED-skjerm, 3D-kamera og ny hjemknapp

Den nye iPhone-modellen kan få kant-til-kant-skjerm og ingen hjemknapp. Avbildet er en konsepttegning.
ConceptsiPhone

Som vi da skrev om kan noe av forsinkelsene skyldes den nye OLED-skjermen som telefonen etter alt å dømme skal komme med, den nye A11-brikken og en 3D Touch-modul som visstnok skal være helt nydesignet. Ikke minst bærer den ambisiøse 3D-kamerateknologien telefonen skal komme med også noe av ansvaret.

I tillegg til de ovennevnte spesifikasjonene har ferske rykter indikert at iPhone 8 skal komme med kurvet glass og delvis være laget av rustfritt stål. Skjermen skal dekke så å si hele fronten, og hjemknappen vil bli integrert i skjermen via en kombinasjon av programvare og maskinvare, omtrent som på Galaxy S8.

Som alltid oppfordrer vi til å ta iPhone 8-ryktene med en stor klype salt inntil Apple avslører den etterlengtede telefonen, som enten vil, eller ikke vil, markere tiårsjubileet for introduksjonen av den aller første iPhonen i 2007.

Det er 10 år siden Apple lanserte sin første iPhone:
Her er de viktigste milepælene for telefonserien »

(Kilder: Business Insider, The Verge)

annonse