Til hovedinnhold

Nye Nintendo Switch kan være i salg 4. juni

Lansering av ny spillkonsoll skal være svært nært forestående.

Anders B. Smedsrud, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Spillkonsoller og grafikkort er vanskelige ord å snakke om i 2021. Det er for få av dem, og noen av dem snappes opp til alle mulige andre formål enn gaming. Nå er det etter alt å dømme duket for en ny konsollansering, i form av Nintendos Switch Pro-modell.

Det har vært ventet en oppdatering av den håndholdte spillkonsollen en lengre stund, og nå mener en kjent ryktekonto på Twitter å ha sett sikre tegn på at lansering og forhåndssalg er svært nært forestående. Lansering kan skje så tidlig som 3. juni, mens forhåndssalget skal være i gang fra den 4. juni - altså nå på fredag.

Tredje utgave Switch

Nintendo Switch finnes fra før i to varianter. Den vanlige som først ble lansert, om enn etter hvert med oppgradert batteri, med avtagbare Joycon-kontrollere og krybbe med HDMI-tilkobling for TV, og den mindre utgaven - Switch Lite som har fastmonterte kontrollere og ikke kan kobles til TV-skjermer.

En av oppgraderingene i den ventede Pro-utgaven er overgang fra LCD-skjerm til OLED-skjerm. Oppløsningen vil være den samme som i de andre konsollene, altså 720p. Skjermen vil også bli større, og gå fra 6,2 tommer til 7 tommer, het det ifølge Bloomberg i mars.

Hvor lenge må man vente?

Selv om oppløsningen i den interne skjermen vil være den samme, er det snakk om en potensielt stor oppgradering når du spiller på storskjerm. Switch Pro kan nemlig få 4K-oppløsning på HDMI-tilkoblingen sin, der dagens Switch-varianter kun har full-HD (1080p).

Det er stadig rykter på gang om Switch-konsollene, og Bloomberg som har brakt mange av dem til torgs, har i utgangspunktet forventet en faktisk salgsstart til høsten - men samtidig også forutsett en lansering før E3 nå den 12. juni. Så er spørsmålet om forsalget innebærer uker og måneder med ventetid til høsten er over oss, eller om de nye ryktene motsier Bloombergs nylige påstander.

annonse