Rykte

Lanseringsdatoen for den nye Android-versjonen kan være avslørt

Det er bare dager til Android «Marshmallow» rulles ut til eksisterende mobiler.

Nettstedet GSMArena melder nå at den nye versjonen av Googles mobile operativsystem kan ha fått en lanseringsdato. Android Marshmallow ser ut til å bli rullet ut til mobiler den 5. oktober.

Opplysningene kommer fra en kanadisk mobiloperatør ved navn Telus, som nylig publiserte en oversikt over kommende programvareoppdateringer på sine hjemmesider. Datoen skal imidlertid ikke være offisielt bekreftet.

Nexus 6 og 5 blir blant de første mobilene som får Android 6.0 Marshmallow. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Kommer først til Nexus 5 og 6

Ifølge Telus' oversikt er det de to Google-telefonene Nexus 5 og den relativt nye Nexus 6 som får den seneste Android-versjonen først blant eksisterende mobiler, og det er uvisst når operativsystemet vil bli rullet ut til andre modeller.

De aller første mobilene med Android Marshmallow blir imidlertid etter all sannsynlighet de to nye Nexus-modellene som Google ifølge ryktene skal vise frem på sitt arrangement den 29. september. Disse skal angivelig produseres av LG og Huawei.

Fingeravtrykkavlesning og bedre app-kontroll

Google viste frem den nye versjonen av Android allerede i mai år, og kunne litt senere avsløre at navnet på operativsystemet blir Android «Marshmallow».

Blant nyhetene som operativsystemet skal by på er muligheten til å selv velge hvilke tillatelser enkeltapper skal ha, slik at du for eksempel kan velge at Facebook ikke skal ha tilgang til kontaktlisten din. Støtte for fingeravtrykkavlesning skal også være på plass.

Vi har allerede testet utviklerversjonen av Android M: Slik blir din neste Android-mobil »

Les også
To nye Nexuser, splitter ny Android og en ny strømmepinne
Les også
Dette tror vi Google lanserer 29. september
Les også
Dette kan bli verdens første mobiltelefon med Android 6.0
Les også
5 ting du kan glede deg til i nye Android 6.0 Marshmallow
Les også
Nå har Android M fått navn
Les også
Motorola Nexus 6: Motorola viser muskler
annonse