Så mye vil Apples nye og kraftige nettbrett koste

Nye opplysninger om mini-versjonen av iPad Pro har nå dukket opp.

En ny og mindre versjon av Smart Keyboard skal visstnok også være på vei til den kommende 9,7-tommeren. Dette er den eksisterende iPad Pro-versjonen.

Da det begynte å dukke opp informasjon om Apples nye nettbrett ble det logisk nok først antatt at det var snakk om iPad Air 3, men senere ble dette korrigert til at nettbrettet blir en 9,7-tommers iPad Pro i stedet. Nå har nettstedet 9to5mac fått tak i enda flere opplysninger, inkludert pris.

Ifølge kilder nettstedet har vært i kontakt med får det nye nettbrettet en amerikansk startpris på 599 dollar. Med dagens kurs og norsk moms tilsvarer det cirka 6250 kroner, men det er selvsagt uvisst akkurat hva den norske prisen ender opp med å bli.

Samme innmat som iPad Pro

Denne versjonen av nettbrettet kommer med Wi-Fi og 32 GB lagringsplass. Den tilsvarende versjonen av den eksisterende, 12,9-tommersutgaven av iPad Pro koster til sammenligning cirka 8000 kroner.

Det nye nettbrettet blir dermed en del billigere enn storebroren, men altså likevel vesentlig dyrere enn den eksisterende 9,7-tommersmodellen iPad Air 2.

Det nye nettbrettet har ifølge ryktene samme innmat som iPad Pro, altså A9-prosessor, opptil 4 GB minne, opptil 128 GB lagringsplass og kan fåes i LTE-utgave. Det skal også by på Smart Connector, den nye magnetiske kontakten som Apple har utviklet for å legge til rette for sømløs kommunikasjon mellom nettbrettet og eksternt tilbehør.

Avdukes trolig om i dag

Apple er i den forbindelse ryktet å ha en mindre versjon av iPad Pro-tastaturet Smart Keyboard på gang til det nye nettbrettet. 9,7-tommeren har dessuten den samme oppdaterte skjermteknologien som støtter den nye digitale skjermpennen Apple Pencil.

Foreløpig er alt bare rykter, men Apple avholder sitt pressearrangement i kveld, 18:00 norsk tid, og da vil alle brikkene om både ny iPad og ny iPhone trolig falle på plass.

Apple har visstnok også nye øreplugger på gang: De kan både brukes trådløst og kablet »

(Via The Inquirer)

Les også
Nye iPad Pro har både mindre prosessorkraft og minne enn storebroren
Les også
Nå er det kanskje på tide å bytte ut iPhone 5S-en
Les også
Snart skal Apple vise frem sine nye produkter
Les også
– Apples nye iPad blir en mini-versjon av iPad Pro
Les også
– Lanseringsdatoen til både ny 4-tommers iPhone og ny iPad er klar
annonse