Til hovedinnhold

– iPhone 7 kommer ikke med fysisk hjemknapp

De nye ryktene bringer også mer informasjon om kameraløsningen.

Apple

iPhone 7 er utvilsomt et av de heteste temaene på ryktebørsen, og nå kan nettstedet Bloomberg bringe nye opplysninger som forsterker et par av de tidligere opplysningene som har dukket opp om mobilen.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder med nær kjennskap til Apples planer, som hevder at iPhone 7 kommer med en helt ny hjemknapp, samt at telefonen også leveres med en ny kameraløsning.

Trykksensitiv hjemknapp

Når det gjelder hjemknappen skal denne, i tråd med opplysningene som dukket opp i juni, ikke operere med fysiske nedtrykk slik som de vanlige hjemknappene. I stedet skal knappen benytte Apples Force Touch-teknologi, som innebærer at den registrerer hvor hardt man trykker.

iPhone 7 skal visstnok være veldig lik iPhone 6s, her avbildet, når det gjelder ytre design. Blant nyhetene er dobbeltkamera på Plus-modellen og trykksensitiv hjemknapp, ifølge rykter.
Apple

I tillegg skal hjemknappen kunne respondere med haptiske tilbakemeldinger for å simulere følelsen av fysiske nedtrykk. Selve designet til den nye løsningen er ennå ikke kjent.

Ellers kunne Bloombergs kilder opplyse om at Plus-utgaven av iPhone 7, som skal ha en skjermstørrelse på 5,5 tommer, får et dobbeltkamera. Dette er også en opplysning som har dukket opp tidligere. Dobbeltkameraet skal sørge for å fange inn mer lys og ta skarpere bilder.

Registrerer farger forskjellig

Ifølge kildene skal de to sensorene ellers fange opp farger ulikt, for deretter å kombinere de to bildene til ett bilde. Meningen er altså formodentlig å gi bilder med mer presis og realistisk fargegjengivelse. Kildene kunne bekrefte at det mer avanserte kameraet kun vil komme på den store iPhone 7-varianten.

Det seiglivede ryktet om at iPhone 7 skal kvitte seg med hodetelefoninngangen ble nok en gang bekreftet, og kildene kunne legge til at dette valget skal skape rom for en ekstra høyttaler. iPhone 7 er ventet å gå i salg i september, så snart vil vi trolig vite mer.

Video av det som angivelig er iPhone 7 ble nylig lekket på nettet: Videoen viser mobilens kamera i aksjon »

annonse