Til hovedinnhold
RykteAlle ryktene om Galaxy S7

Nå vet vi enda mer om Samsung Galaxy S7

Enda flere bilder har lekket ut - bare dager før den store lanseringen.

@evleaks

Søndag 21. februar lanserer Samsung sitt nyeste flaggskip – Samsung Galaxy S7.

Som vanlig er det masse rykter og lekkasjer før slike store lanseringer – og hvis alt er som det pleier, blir ryktene stadig mer å stole på jo nærmere vi kommer den offisielle lanseringen.

Tek.no er tilstede på Mobile World Congress i Barcelona, og vil selvfølgelig holde deg oppdatert her på Tek.no om hva som blir lansert.

I denne artikkelen har vi oppsummert alle ryktene om Samsung Galaxy S7. Artikkelen er tidligere publisert, men oppdatert med de nyeste opplysningene per. 15.2.2016.

Nye bilder har lekket ut

Dette skal være Samsung Galaxy S7 Edge, ifølge en Weibo-bruker.

En rekke nye bilder av det som skal være Samsung Galaxy S7 har lekket ut på den kinesiske mikrobloggetjenesten Weibo, skriver Sammobile og Techradar.

Mange av bildene viser en svart Galaxy S7 Edge – altså en modell med kurvet skjerm.

Også rendrede (datagenererte) bilder av telefonen har dukket opp, blant annet fra Twitter-brukeren @evleaks. Bildene viser at telefonen vil bli tilgjengelig i svart, grå og gull. Det aktuelle bildet kan du se som toppbilde til denne saken.

Kan bli vanntett

Ifølge Techradar.com er det mulig Galaxy S7 og S7 Edge vil bli vanntette. Det vil isåfall være en kjærkommen oppgradering. Som kjent er konkurrenten Sonys toppmodeller, som Sony Xperia Z5, vanntette.

Opplysningene skal komme fra nettstedet Zauba, og vise at S7 og S7 Edge angivelig inneholder en vanntett mikrofon og vanntett SIM-kortholder. Om det betyr at telefonene vil være helt vanntette, eller bare mer motstandsdyktige mot fukt, er ikke godt å si.

Nå ser det ut til at Samsung selv har bekreftet at S7 blir vanntett. Samsung Indonesia har nemlig lagt ut en video som viser Galaxy S7 i regnvær, skriver Sammobile.

Eldar Murtazin, som er kjent for sine treffsikre lekkasjer, hevder at Galaxy S7 vil bli IP68-klassifisert – det vil si at den er fullstendig vann- og støvtett. Ifølge Murtazin skal telefonen også ha en forsterket ramme, og dermed tåle fall bedre.

Batman vs Superman-versjon

I tillegg til de vanlige versjonene, melder Sammobile at det vil komme en spesiell Batman vs Superman-versjon av S7. Opplysningene har de fra den koreanske publikasjonen Naver. Spesialutgaven vil bli lansert en gang i mars eller april, og altså ikke på hovedlanseringen den 21. februar. Filmen lanseres den 24. mars.

Spesialutgaven vil antagelig ha spesialtilpassede temaer, ringetoner og innhold relatert til filmen.

Forskjellig størrelse på kurvet og vanlig?

Ifølge ryktene vil Galaxy S7 og S7 Edge få ulike skjermstørrelser.

De siste opplysningene går på at Galaxy S7 vil få en 5,1-tommers Super AMOLED-skjerm mens S7 Edge vil få en 5,5-tommer. Det var en stund snakk om «Plus»-utgaver av begge to – med større skjermer, men ifølge Android Authority skal Samsung ha droppet disse.

Foruten skjermstørrelsen går det en hel del rykter om hva slags innmat som blir å finne i Galaxy S7. Som forventet for en toppmodell snakker vi om en skikkelig kraftplugg. I hvert fall om det vi har hørt så langt stemmer.

Større batteri

Sammobile skriver at telefonen vil få et batteri på hele 3600 mAh – opp fra 3000 mAh i Samsung Galaxy S6 Edge. Opplysningene stammer fra opplysninger sendt inn til amerikanske FCC.

Kombinasjonen av større batteri og Android 6.0 Marshmallow – som har flere nye strømsparefunksjoner – vil forhåpentligvis gi enda bedre batteritid sammenlignet med S6.

Kan få Snapdragon 820 eksklusivt

Telefonen skal få den heftigste systembrikken fra Qualcomm, i form av Snapdragon 820. Ikke bare det, men hvis det er hold i ryktene vil den også få den eksklusivt frem til april. Det betyr at det kan ta en stund før konkurrentene får tak i den samme brikken. Det kan også påvirke hvilke modeller brikken er aktuell for, ettersom Samsungs enorme salgsvolum kan gjøre brikken både dyrere og generelt mindre tilgjengelig for modeller det forventes stort salg av.

Denne typen rene maskinvarerykter er det vanskelig å få helt taket på. Ofte selges modeller med ulik innmat i ulike regioner, og ryktene stammer svært ofte fra anonyme bransjemennesker og Twitter-konti. Likevel har vi så langt ikke sett mange rykter om viktige modeller med Snapdragon 820 med tidligere ventet lansering enn Galaxy S7.

Galaxy S7 går foreløpig under kodenavnet «lucky», og telefoner med dette navnet har dukket opp ved flere anledninger i ytelsestester den siste tiden. Utgaver med både Snapdragon 820-brikker og Samsungs egne brikker fra Exynos-serien har vist seg frem. Felles for dem er en voldsom ytelse som nærmer seg den vi så fra iPad Pro, sannsynligvis den raskeste enheten med ARM-basert systembrikke i dag.

Når det gjelder hastighet og ytelse er det flere rykter som hevder at Samsung og Google samarbeider for å optimalisere menysystemet Touch Wiz ytterligere. Mobilprodusenten har strammet opp designen mye de siste årene, men ifølge ryktene skal målet være å gjøre systemet vesentlig mer lettdrevet i neste versjon. Sammen med heftig maskinvare gir det oss forventninger til en silkemyk brukeropplevelse.

Ryktet som nekter å dø

Et rykte som nekter å dø er påstanden om at Samsungs neste toppmodell vil få øyeskanner til å ta seg av sikkerheten. Fra før har telefonene hatt fingeravtrykksleser i et par generasjoner, men underveis har det gått rykter om øyeskanner siden Galaxy S5.

Phonearena.com siterer for tiden det polske nettstedet Android.com.pl på at Galaxy S7 vil få øyeskanner, og de trekker dessuten frem at samme påstand ble hevdet av Wall Street Journal tidligere i år. Ryktene vil dessuten ha det til at prisen går opp på grunn av denne delen.

Samtidig er toppmodellene svært kostbare om dagen, og ikke bare på grunn av valutakurser. Når det dukker opp stadig mer kompetente telefoner i lavere prisklasser kan dette være et problem for luksusmodellene. Ifølge en kinesisk analytiker sitert i Digitaltrends.com betyr dette at prisen på Galaxy S7 må gå ned. Her blir det spennende å se hva fasit blir.

Mer sannsynlig med øyeskanner nå

Her bruker testsjef Kurt Lekanger irisskannefunksjonen på ZTE Blade S6.
Niklas Plikk, Tek.no

Det er nok vesentlig høyere sannsynlighet for at ryktene stemmer denne gangen enn tidligere ganger. For det første har teknologien i langt større grad blitt tilgjengelig nå. Kameraene som trengs finnes, og programvaren har for lengst funnet veien til en del telefoner. For eksempel ZTE og Microsoft bruker allerede slike løsninger i sine telefoner.

Der Phonearena.com spekulerer i at fingersensoren kanskje forsvinner til fordel for løsningen er vi langt mer i tvil. Nettstedet hevder øyeskanneren kan gjøre samme nytten ved mobilbetaling, men nettopp her vil det være langt mer praktisk å skanne fingeren i samme bevegelse som betalingen utføres. Skal man bruke øyeskanneren vil man først måtte holde opp telefonen før man kan betale – eller se skikkelig rar ut når man bøyer seg ned for å scanne øyet samtidig som mobilen er i nærheten av betalingsterminalen.

En annen sak er at fingersensoren gir fysisk feedback. Man kjenner den når man tar på den, og den virker i mørket. Skulle vi gjette kommer Samsung til å beholde fingersensoren dersom de inkluderer øyeskanner.

Får trykkfølsom skjerm

En av de store nyhetene i 2015 var Apples introduksjon av trykkfølsomme skjermer, såkalt 3D Touch, i iPhone 6S. I motsetning til tidligere kan telefonene ikke bare kjenne berøring, men også kjenne hvor hardt du trykker. Analytikere venter at denne typen skjermer vil dukke opp som paddehatter i 2016, og ryktene vil ha det til at Galaxy S7 blir en av modellene som tilgodeses.

Ryktet dukket opp i oktober og skyldes en Weibo-melding om at Samsung nå jobber sammen med Synaptics og deres prosjekt som har fått navnet ClearForce.

I korte trekk er ClearForce ment å gi skjermer som er trykkfølsomme på samme måte som Apples varianter, men for andre plattformer.

Noe som kan tale for sannheten i dette ryktet er at Samsung allerede har en mengde funksjoner som likner på Apples bygget inn i sine Note-modeller. Forskjellen er at der er det den digitale pennen som er trykkfølsom, og ikke skjermen. Det kan tenkes å være en smal sak å overføre hele eller deler av dette universet til fingerbruk.

På den annen side, dersom partnerskapet er relativt ferskt, noe Weibo-meldingen kanskje kan tyde på, kan det ha kommet for sent for Galaxy S7. Det tar tid å utvikle og å masseprodusere telefoner, og det er relativt vanlig at optimistiske rykter omtaler ny teknologi som om den er på vei til neste modell, mens den egentlig ikke er aktuell før modellen etter det igjen.

Minnekortet kommer tilbake

Med Galaxy S6 lyttet Samsung endelig til de mange brukerne som krevde en fornyet designretning i Galaxy S-serien. Men designvalgene selskapet tok fikk likevel en hel haug Samsung-fans til å frese.

Der Samsung tidligere har vært noen av de viktigste eksponentene for minnekortplass og utskiftbart batteri, ble både lagringsplass og batteri fullstendig innkapslet i Galaxy S6. Dermed må man, som med Apples produkter, betale for den lagringsplassen man trenger idet man kjøper telefonen. Dette har gjerne en vesentlig høyere pris enn sammenliknbare minnekort, og man mister også muligheten til å bytte minnekort for å raskt flytte på data.

Ryktene vil ha det til at minnekortplassen er tilbake i Galaxy S7.

Slik ser Galaxy S6 Edge+ ut. Det er ventet at designen på den nye generasjonen telefoner ikke vil skille seg mye fra dagens. Men minnekortplass skal ha kommet med.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Høydefinisjonslyd

Det er delte oppfatninger om den nå Apple-eide hodetelefonprodusenten Beats. Men det man kanskje kan takke dem for er å ha popularisert dyrere hodetelefoner. Det betyr at langt fler enn før har med seg virkelig godlyd på farten. Det har selvsagt mobilprodusentene plukket opp for lengst, og 24-bit lydløsninger har blitt vanlig mange steder. Spesielt Sony og LG har satset på dette.

Ett av ryktene rundt Galaxy S7 tyder på at dette vil bli et fokus også for Samsungs toppmodell. I oktober dukket det nemlig opp påstander om at Galaxy S7 ville bli utstyrt med 32-bit lyddekoder fra ESS. Brikken skal ha et forholdsvis høyt signal-til-støy-forhold (SNR), noe som litt enkelt forklart betyr at eventuelle ulyder den lager overdøves betydelig av de lydene man ønsker at den lager, altså musikken man lytter til.

I dag klasker produsenter «Hi-Res Audio»- og «24 bit»-merkelapper på alt som kan tenkes å få en hodetelefon tilkoblet seg. Dersom Samsung har bygget inn en slik brikke i Galaxy S7 er det høyst sannsynlig at dens musikalske egenskaper vil bli trukket frem i markedsføringen.

Ny kamerateknologi?

Denne plansjen ble vist frem under Samsung Investors Forum og viser hvorfor den nye Britecell-teknologien skal være bedre enn den gamle Isocell-løsningen.

I dag bruker Samsung sine egne såkalte Isocell-brikker som kamera i toppmodellene. Som navnet antyder går en viktig teknikk i disse brikkene ut på å isolere hver enkelt piksel for å gi mindre støy i bildene. Slike brikker har blitt brukt i de to siste generasjonene Galaxy S, men i neste toppmodell kan det hende vi får se nok en ny kamerateknologi.

Samsung viste nemlig frem den nye serien Britecell-brikker i november, men de har foreløpig ikke sagt noe konkret om hvor de vil dukke opp.

Fordelen med disse brikkene skal være at de er mer lyssterke enn Isocell-variantene, og at hver piksel kan krympes ytterligere uten tap av kvalitet. Enkelte nettsteder hevder at Samsung likevel kan tenkes å gå ned fra dagens 16 til 12 megapiksler for å heve kvaliteten på bildene. I så fall ikke ulikt det HTC gjorde med sine UltraPixel-brikker, men ikke med en fullt så ekstrem nedgang i oppløsning. HTCs varianter ga bilder på bare 4 megapiksler, noe som ga relativt små bilder til å jobbe med eller ta utsnitt fra.

Noen rykter hevder også at telefonen vil få et 20 megapikslers kamera på baksiden. Det er imidlertid dagens 16 megapiksler som ser ut til å dukke opp i de fleste ryktene, og Samsungs sammenlikninger mellom Isocell og Britecell oppgir plassbesparingene under forutsetning av samme oppløsning.

Skulle vi gjette blir oppløsningen uforandret. Plassbesparelsen kan komme godt med dersom størrelsen på frontkameraet øker, noe som kan tenkes hvis telefonen skal ha irisavlesning som sikkerhet.

Som påpekt i kommentarfeltet bruker Samsung forskjellige kamerabrikker. Du kan finne både deres egne Isocell-brikker og kamerabrikker fra Sonys produksjon i de nyeste toppmodellene, enten det er snakk om Galaxy S-serien eller Note-variantene.

Bruk av maskinvare fra flere forskjellige produsenter er ofte en dyd av nødvendighet for produkter med så stort volumsalg som Samsungs toppmodeller har. Men foreløpig er det altså usikkert hvilken løsning som blir valgt for neste generasjon Galaxy S.

Kommer 21. februar

Samsung har bekreftet at de vil lansere Galaxy S7 under et stort arrangement på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona den 21. februar.

Tek.no er tilstede og gir deg alle nyhetene fra MWC 2016 på vår samleside »

Noe vi ikke har nevnt? Vi har med flere av ryktespesifikasjonene i faktaboksen øverst. Syng gjerne ut i forumet om vi har glemt å få med noe du mener er viktig. Artikkelen oppdateres frem mot lansering.

Her er flere saker vi har skrevet om Samsung Galaxy S7:

(Kilder: Sammobile, Techradar, etnews.com, sammobile.com, phonearena.com, Twitter.com - @evleaks, digitaltrends.com, technobuffalo.com, gsmarena.com, forbes.com)

annonse