RykteIntel Core i7-8086K

Intel kan ha en heftig jubileumsprosessor på gang

Skal kjøre på 5,0 GHz, og kan slippes allerede neste uke.

Husker du Intel Pentium G3258 Anniversary Edition, den rimelige og overklokkbare prosessoren Intel slapp i forbindelse med at Pentium-navnet fylte 20 år?

Nå er det ting som tyder på at brikkeprodusenten har en ny spesialprosessor på gang. Det er nemlig 40 år siden selskapet slapp den smått legendariske Intel 8086, hvis så å si identiske etterfølger 8088 ble brukt i IBMs første PC – som i sin tur dannet grunnlaget for den moderne datamaskinen.

Åttetallet passer godt med at vi også har kommet til den åttende generasjon Core i-prosessorer. Derfor sier ryktene at det snart er duket for en Core i7-8086K.

Med tanke på at den allerede har blitt listet i ymse butikker, tyder i hvert fall mye på at en slik snart vil dukke opp.

5,0 gigahertz

Ikke så mye er kjent om den ryktede jubileumsprosessoren, men trolig snakker vi om en CPU som i bunn og grunn er en Core i7-8700K på steroider.

Det vil si en Coffee Lake-brikke med seks kjerner og tolv tråder, klokket til å nå fem gigahertz når turboen slår inn.

Hvorfor akkurat 5,0 gigahertz? Det kan jo ha noe med at Intel fyller femti år senere i sommer. Men skulle ikke det være nok, er det tross alt en K-prosessor, som da vil kunne overklokkes.

Det spekuleres i at Intel vil slippe Core i7-8086K under Computex-messa i Taiwan som offisielt åpner dørene den 5. juni.

Er Coffee Lake noe for deg?
En liten guide til brikkesett for Coffee Lake >>>

(Kilde: TechPowerUp)

Les også
Intel skal begynne å lage spillgrafikkort
Les også
Intel bryter 5 GHz-muren etter 50 år
Les også
En liten guide til brikkesett for Coffee Lake
Les også
Redesignet og sikrere Coffee Lake kommer i løpet av året
Les også
Moores lov er 50 år
Les også
Intel Pentium G3258 Anniversary Edition: Jubileums-Pentium er virkelig en gave til overklokkere
annonse