Tek.no

Rykte

– iPhone 6S kan kjenne igjen tre typer trykk

Åpner for nye, smarte navigasjonsmåter.

charnsitr/ Shutterstock

Onsdag kveld er det klart for årets største lanseringsjippo når selskapet som har gitt oss både Mac, iPad og iPhone har kalt inn til pressekonferanse.

Tek.no kommer til å liveblogge fra arrangementet fra klokken 19:00 onsdag 9. september.

Det ventes at Apple vil presentere arvtakeren til iPhone 6 og iPhone 6 Plus. De siste ryktene forteller nå i detalj om hvordan Apple vil ta med seg «Force Touch»-teknologien fra sine Mac-er til de nye iPhone-modellene.

Force Touch-teknologien kan gjøre iPhone-skjermen i stand til å ikke bare spore fingerbevegelsene dine som tidligere, men også føle hvor hardt du trykker på skjermen.

Berøring i tre dimensjoner

Ifølge 9to5Mac har imidlertid ikke Apple bare kopiert over funksjonaliteten fra sine MacBook-pekeplater, de har videreutviklet teknologien til det de i dag kaller «3D Touch».

3D Touch-skjermen i neste iPhone kan nemlig, i tillegg til å bare skille mellom en berøring og et trykk, få enda et trykknivå. Dermed utvides funksjonen til å omfatte både berøring, et forsiktig trykk og et enda dypere trykk.

3D Touch-skjermen på neste iPhone kan for eksempel brukes til å utløse snarveier og menyer som lar deg navigere raskere rundt på telefonen.

Åpner for smartere navigasjon

Her er flere tenkte bruksområder for den nye 3D Touch-skjermen:

  • I kartet kan teknologien brukes til å starte navigasjonen til et sted med et hardere trykk, istedet for slik som det er nå der du først må trykke på et ikon for å velge navigasjon, og så trykke start, for å starte navigasjonen.
  • I Musikk-appen skal du kunne trykke hardere på låten du hører på, og få opp de handlingene du oftest gjør, som for eksempel muligheten til å legge sangen til i en spilleliste, eller laste den ned til telefonen for å høre på den «offline»,
  • En annen funksjon som blir testet ut ifølge en av kildene, er at du kan trykke litt hardere på App-ikonene og få snarveier hvor i appen du vil navigere. Dette kan for eksempel være å gå rett til telefonsvareren når du trykker hardt på telefonikonet.
  • Andre funksjoner vil være likt som på de siste MacBookene fra Apple, som for eksempel at du kan bruke Force Touch på en nettlenke for å forhåndsvise siden den går til, eller til å få opp en forhåndsvisning av kontaktkortet til en bestemt kontakt i telefonboken, uten at du må navigere vekk fra kontaktlisten. Du skal også kunne slå opp definisjonen på ord ved å trykke litt hardere på dem.

Tek er tilstede under Apple-lanseringen i San Francisco onsdag kveld. Vi vil dekke arrangementet live fra klokken 19 og komme tilbake med sniktitter på nye iPhoner utover natten.

Vi har samlet alle ryktene i forkant av Apple-lanseringen her:
Bedre kamera, ripefritt safirglass og sterkere materialer kan være blant nyhetene i iPhone 6S»

(Kilder: 9to5Mac The Verge)

Les også
Ny app bruker «3D Touch»-skjermen til å veie ting
Les også
Slik kan du bruke «3D Touch» på din gamle iPhone
Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
Les også
Denne skal ta opp kampen mot iPhone
Les også
Snart kan du få iPhone-telefoner med ny berøringsteknologi
Les også
– Apple skal lansere tre nye mobiltelefoner i år
annonse

Les også