Til hovedinnhold

– Ny 4K-iMac kommer neste uke

Oppgradert 21-tommer er rett rundt hjørnet, hevder pålitelig kilde.

27-tommersutgaven av Apples iMac-maskin har som kjent allerede fått en kraftig skjerm-oppgradering, og i sommer dukket det også opp rykter om at lillebroren ville få et dryss av nye piksler. Nå melder nettstedet 9to5mac at en 4K-versjon av 21,5-tommeren er nært forestående.

Nettstedet skal ha vært i kontakt med en rekke «pålitelige» kilder som hevder at Apple skal dra sløret av en 4K-iMac allerede neste uke. Kildene kunne til og med antyde en lanseringsdato.

Kan dukke opp i butikker denne måneden

Den oppgraderte modellen vil ifølge 9to5macs informanter antakelig dukke opp i butikker den 13. oktober, altså på tirsdag, mens produksjonen visstnok skal trappes opp for alvor i løpet av november.

Maskinen vil få en oppløsning på 4096 x 2304 piksler, men utover dette foreligger det ennå ingen tekniske spesifikasjoner. Det er imidlertid åpenbart at den nye modellen vil by på vesentlig flere muskler, og vil naturligvis komme med det nylanserte operativsystemet El Capitan forhåndsinstallert.

Det er også trygt å anta at modellen blir en god del dyrere, men akkurat hor mange flere lapper man må bla opp er uvisst. Ifølge kildene vil maskinen ikke overraskende ligne på den eksisterende utgaven når det gjelder utseende.

Bedre farger og muligens ny mus

Da vi sist hørte om 4K-iMac-en forrige måned kunne kildene for øvrig fortelle at Apple skal ta i bruk et nytt fosfor-materiale som skal gi de nye 4K-iMac-panelene langt bedre fargemetning enn på de gamle panelene.

Som 9to5mac meldte tidligere jobber Apple for øvrig med en ny mus, «Magic Mouse 2», som har støtte for den nye Force Touch-teknologien, noe som kan bety at denne skal lanseres sammen med den nye iMacen, uten at dette på noe måte er bekreftet.

Apple lanserte nylig sitt nye operativsystem:
Les testen vår av OS X El Capitan »

annonse