Til hovedinnhold

Så mye raskere blir høstens iPhone

Produksjonen av systembrikken skal være i gang.

Skjermdump

Om bare noen måneder er det ventet at Apple-sjef Tim Cook på vant vis entrer scenen under selskapets årlige iPhone-lansering. Der vil han etter alt å dømme vise frem «deres beste iPhone til nå», men hva vil det egentlig si?

Produksjonen i gang

Systembrikken er selve hjernen i en telefon. Nå er produksjonen av systembrikken for neste iPhones i gang.

Nå kan vi ha fått i alle fall deler av svaret. Apple skal nemlig ha ferdigstilt kontrakten med fabrikken som skal lage systembrikkene til neste iPhone, som foreløpig går under navnet «A12».

Dette hevder kilder til Bloomberg.

Produksjonen skal allerede være i gang, og ettersom fabrikken Apple bruker produsere systembrikker med 7-nanometersprosess er det ventet at den nye brikken blir både kraftigere og mer strømgjerrig enn dagens «A11 Bionic». Sistnevnte er nemlig produsent med eldre 10-nanometersteknologi.

En krymping av systembrikken gir plass til flere ytelsesøkende transistorer, samtidig som energibehovet blir mindre.

Blir både raskere og mer strømgjerrig, eller?

Et tidlig eksemplar av den nye «A12»-brikken skal være ytelsestestet allerede. Angivelig lekket data fra målingen viser at den nye systembrikken er omtrent 20 til 25 prosent raskere enn brikken i dagens iPhone X. Samtidig skal strømforbruket ha gått ned med hele 40 prosent.

I praksis tyder dette på at høstens nye iPhones vil bruke enda mindre tid på å åpne apper, levere bedre grafikk i spill og samtidig tilby høyere brukstid før batteriet må lades. Men, det kan selvsagt tenkes at Apple introduserer nye funksjoner som er mer strømkrevende, eller reduserer kapasiteten på batteriet i nye iPhone for å lage en tynnere enhet, slik at gevinsten ikke blir så merkbar.

Apple har forbedringspotensiale:
Særlig én funksjon får gjennomgå av iPhone X-brukerne »

(Kilder: Bloomberg, WccfTech)

annonse