Tek.no

Rykte

Huawei P40 Pro kan få syv kameraer

Ny lekkasje viser en voldsom kamerapakke.

Dette skal være Huawei P40 Pro, ifølge Twitter-kjendisen Evleaks.
Evan Blass/Twitter
17 Jan 2020 07:54

Den kjente ryktemakeren Evan Blass, også kjent som Evleaks, har pleid å være svært pålitelig med sine telefonlekkasjer, og nå er han ute med noen svært tydelige bilder av det som skal være Huawei P40 Pro.

Bildene ser ut til å vise en telefon som er mer eller mindre identisk med den vi så i en annen lekkasje i desember, men kameratuten er nå langt mer synlig. Den viser tilsynelatende at P40 Pro får ikke mindre enn fem kameraer, selv om vi som vanlig må påpeke at alle slike lekkasjer må tas med en liten klype salt.

13x zoom?

Tidlige rykter har pekt på at bildebrikken vil bli ekstra stor i hovedkameraet, at hybridzoomen med både 2x og 5x zoom videreføres og at det også er både ultravidvinkel og såkalt ToF-sensor («Time of Flight») her.

Ut fra bildet kan man se at brennvidden for kameraoppsettet er oppgitt til 18–240 mm, som skulle tilsi at man fra ultravidvinkelen til maks tele har solide 13x zoom. Det blir spennende å se om det inkluderer noen form for programvaremagi fra Huawei, slik som har vært tilfelle for tidligere telefoner.

Kameraoppsettet gir også en ganske solid hump på baksiden, slik vi gjerne er vant til fra nymotens telefoner med mange kameraer. Ellers ser vi det samme som sist - USB-C-lading i bunn, en telefon som er kurvet på alle sider og en skjerm med to åpninger for selfiekameraer.

Denne P40 Pro-rendringen ble sluppet av kjente Onleaks i desember.
Onleaks

Kommer i slutten av mars

P40 Pro er sannsynligvis heller ikke langt unna lansering. Huawei har i flere omganger nå lansert flaggskipet sitt på tilstelninger i Paris i mars, og franske Frandroid skrev i desember at Huawei-toppsjef Richard Yu hadde sagt at det samme ville skje i år.

Det store spørsmålet er selvfølgelig Google-tjenestene. Huaweis Mate 30 Pro kom uten tilgang til Google-apper og Google Play Store, og det samme vil høyst sannsynlig være tilfelle for P40 og P40 Pro.

Yu skal ha sagt at telefonene vil komme med Android 10 og Huaweis EMUI-grensesnitt på toppen.

P40 Pro ser ut til å legge til ett kamera versus forgjengeren P30 Pro (bildet).
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Muligens vil de også komme med det Huawei kaller HMS Core (Huawei Mobile Services) som erstatning for Googles GMS Core. Dette er funksjoner, for eksempel tilgang til Google Maps, som apputviklere kan bygge inn i appene sine, og hvor appene ikke vil fungere i det hele tatt om støtten er tatt bort.

Med HMS vil Huawei ha laget et system som i praksis tilbyr alternativer til alle Google-tjenestene, men dette krever naturligvis at apputviklere tar dem i bruk.

annonse

Les også