Tek.no

Rykte

Apple kan dumpe AMD for Nvidia

Vil din neste iMac ha en GeForce-brikke innvendig?

Vegar Jansen, Tek.no
28 Sept 2016 19:00

Ting tyder på at grafikkortprodusenten Nvidia kan være på vei tilbake i Apples fold. Bloomberg har nemlig fått med seg en stillingsutlysning der Nvidia søker etter en utvikler som skal være med på å lage «de neste revolusjonerende Apple-produktene».

Apple har byttet mellom å bruke Nvidia og AMD i både sine bærbare og stasjonære modeller flere ganger, men etter at Intel kom på banen med sine «Iris»-grafikkløsninger har kampen om Apples gunst stått i det stasjonære markedet. Og de siste årene har det altså kun vært AMD å finne i Apples kraftigere produkter.

Dersom det skulle stemme at Nvidia er på vei tilbake inn i Apples datamaskiner, regner vi uansett ikke med at dette er på plass i eventuelle nye Apple-produkter i år. Utvikling tar som kjent tid.

Bare forretninger

Ja det var tider: Apple MacBook Air fra 2010 med Nvidia GeForce 320M grafikk.
Vegar Jansen, Tek.no

Én ting som er sikkert med kapitalisme og masseproduksjon er at allianser og samarbeid vil forandre seg over tid. Så selv om firma A bruker en del fra produsent B i dag, skal du ikke se bort fra at de bytter til alternativet C i morgen.

Så når vi nå hører at Apple muligens – ja folkens, det er slett ikke sikkert – igjen skal samarbeide med grafikkortprodusenten Nvidia for bedre grafikkløsninger i sine stasjonære datamaskiner, bør det ikke oppfattes som at de dolker sin mangeårige partner AMD i ryggen.

Som det jo heter: «It's just business». Og det er ingen tvil om at det er Nvidia som ligger et kretskorthode foran sin konkurrent når vi snakker om ren ytelse – eller for den saks skyld ytelse kontra strømforbruk.

Det viktigste er at produktet blir så godt så mulig til en så lav pris som mulig – en balansegang hvor målet er å gjøre både kundene og aksjeeierne fornøyde.

Mobiltelefoner trenger også grafikk:
Samsung skal være i samtaler med Nvidia og AMD >>>

(Kilde: BGR)

Les også
AMD Radeon RX 480 (8 GB): Test av AMD Radeon RX 480
Les også
Trer denne porten omsider inn i pensjonistenes rekker?
Les også
Slik skal AMD utfordre Nvidia
Les også
Nå skal AMD gi bærbare PC-er flere muskler
Les også
Apple iMac med Retina 5K-skjerm: Vi har testet Apples råeste iMac – og den er den sinteste vi har sett
Les også
Apple MacBook Air 11"
annonse

Les også