Til hovedinnhold

Nokia vil tilbake på mobilmarkedet

Skal ha flere spennende prosjekter på gang.

Nokia
Vegar Jansen

For ganske nøyaktig ett år siden kjøpte Microsoft opp Nokias mobilavdeling, og nylig ble også Nokia-navnet fjernet fra selskapets Lumia-modeller. Derfor heter denne ukens mest applauderte moblitelefon Microsoft Lumia 640 LTE.

Men det som er igjen av den gamle finske kjempen har tydeligvis ikke helt gitt opp kampen. Det klareste tegnet på dette har vært Nokia N1, et 7,9-tommers nettbrett som ble vist frem under Mobile World Congress i mars måned.

Men hadde det ikke vært for at avtalen mellom Microsoft og Nokia forhindrer finnene i å lage en smartmobil før til neste år, tipper vi at N1 like gjerne kunne vært litt mindre og hatt plass til SIM-kort innabords.

Det kommer derfor ikke som noen sjokkerende overraskelse når kilder til nettstedet Re/code melder om at Nokia Technologies – en av tre Nokia-deler som ikke ble solgt til Microsoft – faktisk har et mobilprosjekt på gang.

Nettbrettet Nokia N1. Foto: Nokia

Resultatet vil etter sigende bli annonsert neste år, og vil trolig bruke den samme taktikken som med nettbrettet N1, der designen er lisensiert ut til en tredjepart som produserer og selger det under Nokias navn.

Mer på gang

Kildene har i tillegg kunnet fortelle at Nokia Technologies jobber med flere spennende prosjekter, herunder innen virtuell virkelighet.

– De har mange bra saker under utvikling, sa Richard Kerris, som tidligere har hatt en lederstilling i Nokia.

Så mens mange ser på det som er igjen av Nokia som nærtil død og begravet, kan det altså fremdeles være liv i leiren – og N1 er da vitterlig et bevis på det.

Videre har Nokia Technologies fordelen av å kunne jobbe litt i fred og ro uten å måtte tenke for mye på forventningspress og tidsfrister – så lenge de altså venter lenge nok med å eventuelt lansere en ny mobil.

Men skulle det være slik, blir det ingen enkel oppgave å få innpass på markedet igjen. For tiden er det knallhard konkurranse i smartmobilbransjen, med press fra både øst og vest – for ikke å glemme den delen av Nokia som nå tilhører Microsoft.

For Microsoft Lumia 640 LTE er rimelig og god:
Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner >>>

(Kilde: Re/code)

annonse