Til hovedinnhold

Dette er Nokias nye superkamera-mobil

Bilder av 41 megapiksel-versjonen av Nokia Lumia har lekket.

@ViziLeaks
Blir dette lanseringen av Nokia EOS? Pocket-lint.com har lagt ut dette bildet av en invitasjon til et arrangement i New York.

Oppdatert: Nokia har kalt inn til en produktlansering i New York 11. juli. Produktlanseringer lover "Zoom reinvented", eller at zoomen skal være oppfunnet på nytt. Vi mistenker at dette kan bli debutdatoen for Nokia EOS, og kommer til å følge utviklingen.

Påstått bilde av Nokia EOS fra Twitter-brukeren @ViziLeaks.Foto: @ViziLeaks

Det har lenge gått rykter om at finske Nokia skal lansere en Windows Phone-mobil som benytter 41 megapikselteknologien kjent fra Nokia PureView 808. Telefonen skal ifølge ryktene få navnet Nokia EOS, og skal i tillegg til å bære PureView-merket også være utstyrt med optikk fra Carl Zeiss.

Les også: Nokias flaggskip blir enestående

Denne uken dukket det opp en rekke bilder av det som skal være den nye Nokia EOS-modellen. Bildene dukket først opp på det kinesiske nettstedet WPDang, skriver The Verge. Senere fikk nettstedet GSM Arena tak i enda flere bilder i bedre kvalitet, som viser telefonen fra alle sider.

GSMarena.com har fått tak i bilder av det som angivelig viser Nokia EOS fra siden,.Foto: GSM Arena

Stort kamera

Bildene viser det som ser ut til å være en Lumia-telefon i det vanlige polykarbonat-materialet, men hvor kameraet tar en del mer plass enn vanlig.

Det er en tydelig forhøyning der hvor kameraet sitter, og bakdekselet til telefonen har et stort, rundt hull til optikken og kamerasensoren.

Bildene GSM Arena har fått viser en svart modell av telefonen, mens nettstedet WP Xap har publisert en rekke bilder av en rød modell. Bildene har dukket opp noen få dager etter at det kom rapporter om at den amerikanske operatøren AT&T holdt på å teste de første utgavene av Nokia EOS. Du kan se flere bilder av telefonen hos GSM Arena. Også Twitter-brukeren ViziLeaks har publisert bilder som er gjengitt flere steder på nettet.

Ifølge ryktene skal Nokia EOS få den oppdateringen Nokia kaller "Amber" – som baserer seg på den neste store oppdateringen av Windows Phone 8. Nye kamerafunksjoner og støtte for FM-radio er noen av nyhetene i Amber.

Les også vår sniktitt på Nokia Lumia 925

(Kilder: The Verge, GSM Arena, ViziLeaks)

annonse