Til hovedinnhold

Kinesisk operatør «bekrefter» Galaxy S7-lansering

Samsungs neste toppmodell dukket opp i langtidsplanene.

Samsungs toppmobil, Galaxy S6, ble lansert under Mobile World Congress i mars i år, og dermed nærmer det seg så smått tid for oppfølgeren. Galaxy S7 ventes lansert under neste års messe, som finner sted i slutten av februar.

Produsenten har ikke selv sagt noe om lanseringen, men Gsmarena.com melder at kinesiske operatøren China Mobile har kommet dem i forkjøpet. På en av selskapets plakater dukker nemlig modellen opp med en salgsstart i mars.

Får kanskje Snapdragon 820 alene

Hva det betyr for salgsstarten ellers i verden er høyst uvisst, men det som uansett er sikkert er at lanseringen må ha funnet sted før telefonen kan komme i salg.

Samsung pleier å lansere toppmodellene sine i egne Unpacked-arrangement, men ofte finner de sted i tilknytning til større messer så som IFA i Berlin eller nevnte MWC i Barcelona. Wall Street Journal har dessuten tidligere meldt at messen blir utgangspunkt for lanseringen.

Ryktene har gått jevnt og trutt om den nye modellen, og blant de siste ryktene er at Samsung vil få ha Qualcomms toppbrikke, Snapdragon 820, i fred frem til april 2016. Det hevdes også at Samsung vil stå for produksjonen av denne brikken i egne fabrikker, der de også lager sine egne Exynos-brikker.

Ellers vil ryktene ha det til at telefonen får en design som blir svært lik dagens Galaxy S6-varianter, med glass og metall som byggematerialer.

En av de viktigste forskjellene fra dagens modeller, om vi skal tro på ryktene, er at Galaxy S7 vil få minnekortplass. Mangelen på utskiftbart batteri og minnekortstøtte i Galaxy S6 ble ikke like godt mottatt blant alle, og nå ser det altså ut til at Samsung kan ha ombestemt seg med tanke på minnekortene.

Gir bort TV-er for å selge Galaxy S6

Kjøper du en Galaxy S6 hos Best Buy i USA kan du få med en TV på kjøpet.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Nå som Galaxy S6 har vært på markedet i noen måneder er det dessuten interessant å merke seg at den amerikanske elkjeden Best Buy nå gir Galaxy S6-kjøpere en TV med på kjøpet. Det er rett nok ikke noen diger eller toppspesifisert TV, men en 32-tommer til i overkant av 200 dollar.

Stuntet gjør de sammen med mobiloperatører, og det forutsetter at kundene binder seg i to år. Best Buy har allerede hatt en liknende kampanje for Apples nyeste iPhone-modeller med utropspriser ned i 1 dollar mot abonnementstegning.

Det går mange Samsung-rykter om dagen. Ett av dem går ut på at Galaxy S7 vil få trykkfølsom skjerm, på samme måte som Apples 3D Touch-løsning. Les mer om det i denne saken »

(Kilder: gsmarena.com, pcmag.com, slashgear.com)

annonse