Til hovedinnhold
RykteOLED-skjermer til PC

Nå kommer PC-skjermer med OLED-teknologi

LG skal angivelige laget skjermer som ikke brennes inn.

Montasje: LG

OLED er en skjermteknologi som kommer stormende inn på markedet. I starten var teknologien forbeholdt mobiltelefoner, men de siste par årene har den funnet veien også til TV-er.

Skal vi den sør-koreanske avisen ETNews, har ikke LG tenkt å nøye seg med skjermer til bare mobiler og TV-er. De skal nå angivelig ha fått has på problemer med mellomstore skjermer, slik at OLED-teknologien vil kunne bli tatt i bruk i PC-skjermer.

Redusert problemer med innbrenning

Ifølge ETNews har LG over en lenger periode jobbet med å få mellomstore skjermer til å være like stabile som på for eksempel mobiltelefoner. Den store utfordringen har vært problemer med innbrenning.

Dette skal altså LG nå fått has på, slik at monitorene kan tåle mye bruk selv med statiske bilder på skjermen – over lengre tid. Og selskapet skal etter alt å dømme ha med seg en prototype i bagasjen til CES-messen neste måned. Dog er det uklart hvorvidt den vil se det offentlige lys, eller kun bli vist til utvalgte kunder bak lukkede dører.

Gir mange muligheter

Med OLED-teknologi kan en del nye dører åpnes for videreutvikling av både bærbare maskiner og tradisjonelle PC-monitorer. En av fordelene med OLED-teknologien er at selve panelene er tynnere enn tradisjonelle LCD-paneler. Det kan by på langt tynnere skjermer.

En annen ting er responstid. Her er OLED i teorien opptil 500 ganger raskere enn LCD, hvilket kan bety at spesielt aktive spillere kan få noe å glede seg til.

Når vi får se teknologien i butikkhyllene er dog ikke kjent. Analytikere antyder at de første produktene kan komme allerede i løpet av 2016 eller 2017.

Kan du se enkelt forskjell på 4K og HD?
Les mer om hvordan vår blindtest gikk her »

(Kilde: ETNews)

annonse