Til hovedinnhold

Dropper både ny hjemskjerm og oppdatering av apper i neste iOS

Apple vil fokusere på finpussen igjen.

Niklas Plikk, Tek.no

Om du så frem til mange nye funksjoner når årets store iOS 12-oppdatering slippes i høst kan det være du blir skuffet. Nettstedet Axios melder nemlig at Apple angivelig har utsatt flere av de nye, store funksjonsoppdateringene som var planlagt for iOS 12.

I stedet vil iOS 12 bli en oppdatering som fokuserer på økt stabilitet, bedre sikkerhet og høyere ytelse, mens vi ikke får se store nye funksjoner eller noe nytt design før i 2019.

Ny hjemskjerm utsatt

iPhone-eiere får først og fremst sikrere og mer stabile telefoner i høst, melder Axios. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Axios' kilder skal ha det til at programvaresjef Craig Federighi fortalte om de endrede planene på et møte med Apple-ansatte tidlig i januar. Noen av funksjonene som da ble utsatt til senere var blant annet en redesign av hjem-skjermen samt CarPlay-grensesnittet.

I tillegg må vi angivelig vente lenger på oppdateringer av standardapper som Mail og Bilder-appen. Endring av måten iOS-brukere deler innhold på, eller knipser og redigerer bilder, er også utsatt.

Høstens iOS 12-oppdatering skal likevel inneholde noen funksjonsoppdateringer, som forbedringer til AR – eller utvidet virkelighet –, helse-appen og foreldrekontroll. Ellers er det som nevnt fokus på å gjøre iPhone mer responsiv og stabil.

Hvor ble det av finpussen?

Apple har ikke ønsket å kommentere ryktene overfor Axios, mens om de stemmer vil nok enkelte iPhone-eiere bli skuffet mens andre vil juble over etterlengtede fikser.

Det er likevel på det rene at Apple har slitt kraftig med feil og sikkerhetsutfordringer i iOS den siste tiden, noe blant annet vår mobiltester har lagt merke til. I en kommentar tar han et lenge påtenkt oppgjør med den sviktende finpussen av iOS:

Feature: Slik er det hjemme på nye Apple-campus:
Enorme mengder glass, marmor og en fem tonn tung aluminiumsmodell »

(Kilde: Axios)

annonse