Til hovedinnhold

Bloomberg: Nintendo tar i bruk OLED-skjerm fra Samsung

Ny Switch kommer i år.

Anders B. Smedsrud / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Ifølge avisen Bloomberg skal Nintendo ha planer om å slippe en ny versjon av spillkonsollen Switch senere i år. Selskapet skal angivelig ha inngått en avtale med Samsung Display om leveranse av en 7 tommer stor OLED-skjerm.

Det vil i så fall bety at spillmaskinen får en større og bedre skjerm enn hva den har i dag (6,2 tommer). Ved å gå for en OLED-skjerm, får man trolig få en rekke fordeler sammenlignet med LCD-skjermen som brukes i nåværende versjon.

720p-oppløsning

Siden Switch kan brukes som en håndholdt enhet, vil OLED-teknologien kunne gi deg en del bedre batterikapasitet. Teknologien er nemlig kjent for å være strømgjerrig, siden hver enkelt piksel selv kan håndtere både lys og farge.

OLED-skjermer har sin styrke i kontrastnivået, altså forskjellen mellom de lyseste og mørkeste detaljene i bildet. Dette smitter også over på fargegjengivelsen, som også bør bli bedre om ryktene viser seg å holde vann.

En annen ting er respons. OLED-teknologien kan i teorien gi deg en meget raskt og responsiv skjerm. Noe som jo kommer godt med om du skal spille.

Oppløsningen på selve skjermen skal være 720p, og skal ha berøringsstyring.

4K-overføring?

At skjermen på selve konsollen «kun» får 720p-oppløsning, virker kanskje ikke så imponerende sammenlignet med de nye modellene fra Sony (PlayStation 5) og Microsoft (Xbox Series X), som begge gir deg 4K-oppløsning via en TV.

Men skal vi tro Bloomberg vil en ny Switch-modell også kunne gi 4K-oppløsning når du kobler konsollen mot en TV. Det vil i så fall være en klar forbedring fra dagens modell, som kun gir deg opptil 1080p-oppløsning.

Ryktene sier ingenting om hvor mange bilder i sekundet du i så fall får om du velger å bruke konsollen mot en flatskjerm. Konkurrentene fra Sony og Microsoft kan begge skilte med opptil 120 bilder i sekundet på visse titler, som gir en god flyt i bildet som kommer godt med når du spiller for eksempel skytespill.

(Kilde: Bloomberg)

annonse