Tek.no

Rykte

Analytiker spår at iPhone 12 får «gammeldags» skjerm

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no
25 Aug 2020 07:54

Skal vi tro analytikeren Ross Young vil de nyeste iPhone-modellene fortsette å bruke «gammeldagse» 60 Hz skjermer. Det vil i så fall vil være halve hastigheten av hva stadig flere konkurrenter har på sine modeller, og under halvparten av Asus ROG Phone 3 som vi nylig testet.

Apple selv har ikke bekreftet når den nye iPhone-generasjonen dukker opp, og naturligvis heller ikke sagt noe om spesifikasjonene. Men også her skal rykter ha det til at lanseringen er planlagt å gå av stabelen den 12. oktober.

Må vente på 120 Hz

Analytikeren har 25 års erfaring i skjermpanelbransjen, og anses som en relativt troverdig kilde. Han peker på at Apple neppe har noe problem med å skaffe til veie paneler som takler 120 Hz, men at mobilens skjermdrivere er flaskehalsen.

Ross antyder at Apple ikke vil velge å vente på at en driver-brikke er klar, og at de heller lanserer iPhone 12-modellene med 60 Hz.

Det vil i så fall gjøre at modellene ikke henger med i svingene mot sine konkurrenter, hvor ganske mange modeller etter hvert har fått 120 Hz-skjermer.

En raskere skjerm kommer først og fremst til nytte når du bruker mobilen til spill. Med bedre flyt i skjermen vil du for eksempel ha det enklere med å sikte når du spiller skytespill. Det kommer dog også godt med på helt vanlige ting, som å bla rundt i menyer, da bevegelser oppleves som ekstra smidige og raske.

Les også
Byr på Fortnite-turnering med flere stikk til Apple
annonse