Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Analytiker spår at iPhone 12 får «gammeldags» skjerm

Skal vi tro analytikeren Ross Young vil de nyeste iPhone-modellene fortsette å bruke «gammeldagse» 60 Hz skjermer. Det vil i så fall vil være halve hastigheten av hva stadig flere konkurrenter har på sine modeller, og under halvparten av Asus ROG Phone 3 som vi nylig testet.

Apple selv har ikke bekreftet når den nye iPhone-generasjonen dukker opp, og naturligvis heller ikke sagt noe om spesifikasjonene. Men også her skal rykter ha det til at lanseringen er planlagt å gå av stabelen den 12. oktober.

Må vente på 120 Hz

Analytikeren har 25 års erfaring i skjermpanelbransjen, og anses som en relativt troverdig kilde. Han peker på at Apple neppe har noe problem med å skaffe til veie paneler som takler 120 Hz, men at mobilens skjermdrivere er flaskehalsen.

Ross antyder at Apple ikke vil velge å vente på at en driver-brikke er klar, og at de heller lanserer iPhone 12-modellene med 60 Hz.

Det vil i så fall gjøre at modellene ikke henger med i svingene mot sine konkurrenter, hvor ganske mange modeller etter hvert har fått 120 Hz-skjermer.

En raskere skjerm kommer først og fremst til nytte når du bruker mobilen til spill. Med bedre flyt i skjermen vil du for eksempel ha det enklere med å sikte når du spiller skytespill. Det kommer dog også godt med på helt vanlige ting, som å bla rundt i menyer, da bevegelser oppleves som ekstra smidige og raske.

Les også
Byr på Fortnite-turnering med flere stikk til Apple
annonse