Til hovedinnhold

Har du sett noe med mindre rammer enn dette?

Xiaomi Mi Note 2 er nesten helt rammeløs.

High-tec-mail.ru/Weibo/Tek.no, montasje

Det snakkes mye om rammer på mobiltelefoner, og mange ville nok helst sett disse stort sett unyttige og ofte litt plasskrevende utsidene av skjermen utryddet. Spesielt Apple har vært syndige på dette området en stund, med relativt digre rammer rundt de tre siste generasjonene iPhone.

Har du sett noe med mindre rammer enn dette?
High-tec-mail.ru

Det samme kan ikke så mange Android-mobiler beskyldes for, og spesielt ikke Xiaomis kommende Mi Note 2, skal vi tro GSMArena.

Stemmer bildene – som først ble lekket på den russiske siden high-tec.mail.ru – så vil Mi Note 2 skille seg kraftig ut i butikkhyllene, med nær sagt inteteksisterende rammer både på sidene og på toppen.

Det eneste vi kan komme på som ligner er skjermkonseptet Sharp viste frem for ikke så lenge siden – der skjermen til og med buet seg i kantene.

Buet skjerm og heftige spesifikasjoner

En tidligere lekkasje har også vist at skjermen på toppmobilen kan bli kraftig buet på sidene, nesten i stil med eksempelvis Samsung Galaxy S7 Edge. Dette i kombinasjon med de nærmest fraværende rammene vil kunne gi telefonen et skikkelig spenstig design.

Her ser vi tydelig buene på siden av skjermen.
Weibo

Skjermen skal bli på hele 5,7 tommer, ha et AMOLED-panel og få en oppløsning på 2 560 x 1 440 piksler (QHD). Den skal også bli å få i en variant med «bare» Full HD-oppløsning, da med litt annerledes spesifikasjoner enn QHD-varianten.

Enda et bilde av de tynne rammene.
High-tec-mail.ru

Sistnevnte Mi Note 2-versjon blir for øvrig en svært kraftig mobil, med spesifikasjoner det lukter toppmodellmateriale av på lang avstand:

  • Prosessor: Qualcomm Snapdragon 821
  • Minne (RAM): 6 GB (4 GB for Full HD)
  • Lagringsplass: 128 GB (64 GB for Full HD)
  • Kamera: 16 megapiksler hovedkamera
  • Batteri: 4 000 mAh

Ingen bilder av bunnen – men vi har lanseringsdato

Én ting på spesifikasjonskartet som foreløpig ikke er peilet ut, er frontkameraet. Det er for øvrig litt usikkert hvor frontkameraet i det hele tatt vil være, ettersom det definitivt ikke er plass i toppen. Kanskje vil det sitte i bunnen? Eller vil man bare bruke hovedkameraet, med en slags fiffig utløser-løsning? Eller kanskje man har droppet det helt?

Denne teaseren ble sluppet offisielt fra Xiaomi.
Weibo

Så langt har vi ingen bilder av bunnen på telefonen, så det er veldig vanskelig å si.

Det er slettes ikke sikkert at bildene vi nå har sett er en helt ferdig produksjonsmodell heller, så det kan jo hende kamera og sensorer blir å se i toppen allikevel.

Det vi derimot vet med stor sannsynlighet, er lanseringsdatoen. En teaser sluppet av Xiaomi selv på det kinesiske mikroblogg-nettverket Weibo informerer nemlig i klartekst om at Mi Note 2 vil bli offisielt avduket 25. oktober – altså om rundt én uke.

Når og eventuelt om den kommer til Norge vites ikke.

Xiaomi sysler med mye bra på mobilfronten:
Toppmodellen Xiaomi Mi 5 tåler å bli drillet av et bor »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 2, PhoneArena)

annonse