Tek.no

Rykte

– iPhone 7 blir vanntett og får 3 GB minne

To «killer features» skal selge Apples neste flaggskip.

Shutterstock/Apple/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
23 Nov 2015 20:00

Apple leverer kanskje ikke så mye mer revolusjonerende produkter enn mange andre produsenter, men allikevel får de stor oppmerksomhet hver gang de legger til nye funksjoner i sine produkter. Dette gjelder kanskje spesielt iPhone, og til enhver tid sirkulerer det en masse rykter omkring hva som blir de største nyhetene i neste generasjon eplemobil.

Android-produsenter har lenge syslet med vanntette produkter. Her representert ved Samsung Galaxy S5 Active. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Denne gangen er det GSMArena som melder om et helt nytt rykte, som hevder at neste iPhone blir det første fullstendig vanntette Apple-produktet. Ryktet stammer opprinnelig fra analyseselskapet TrendForce, som også hevder å ha kjennskap til at denne funksjonen blir det store salgsargumentet i iPhone 7.

Et annet stort salgsargument – som ikke vil vekke like stort oppmerksomhet – er at Apple for første gang vil putte 3 GB minne (RAM) i en iPhone. Det er uklart om dette vil gjelde begge modellene, og én teori går ut på at det ekstra arbeidsminnet kun vil bli å finne i Plus-modellen. Begge blir derimot vanntette, ifølge TrendForce.

Alt dette er selvfølgelig intet annet enn rykter og spekulasjoner (om enn velbegrunnede spekulasjoner), og vi anbefaler derfor å ta dem med den obligatoriske klypen salt.

Ny, «liten» iPhone på vei

iPhone 5S er den så langt siste 4-tommers iPhonen fra Apple. Vil den få en oppfølger i 2016? Foto: Apple

Rent utenom disse to funksjonene, sier ikke analyseselskapet stort mer om spesifikasjonene. Men de har en annen, ganske spennende spådom – at Apple vil komme tilbake med en ny, 4-tommers iPhone i 2016. Denne telefonen skal dessuten få en separat lansering, langt tidligere på året enn de to andre, større modellene – kanskje allerede i april.

Dette stemmer godt overens med et tidligere rykte vi har skrevet om, som også hevdet en 4-tommers versjon vil komme i 2016.

TrendForce mener videre at iPhone 7 og iPhone 7 Plus naturlig nok vil se dagens lys i andre halvdel av 2016 – akkurat som Apples tidligere mobiler.

Apple tar etter Samsung, Samsung tar etter Apple:
– Galaxy S7 får trykkfølsom skjerm »

(Kilde: GSMArena, TrendForce)

Les også
- iPhone 7 blir så tynn at hodetelefon-utgang ikke får plass
annonse

Les også